2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Nyíregyháza

Családi vetélkedővel lazítottak a gimiben

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban zajlik az élet, az országszerte elismert tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok, valamint tanáraik a közösségi programok szervezésére is szakítanak időt.

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő KrúdyFeszt az Alapítványi Bálon befolyt összegből megvásárolt defibrillátor átadásával kezdődött. A rendezvényen Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is részt vett.


A győztes 11. A osztály (Fotó: Farkas Fanni)

– Szülőként sajnos minden alkalommal felfigyelünk arra, ha egy gyermekkel tragédia történik, ezért is szerettük volna mindannyian azt, hogy legyen egy defibrillátor az intézményben. A Krúdyban számos fiatal sportol, így kiemelten fontosnak tartottuk ezt az ügyet – árulta el a szülői munkaközösség elnöke, dr. Medvéné Ildikó.

Rengeteg programmal készültek a szervezők (Fotó: Farkas Fanni)

A családi nap zenei műsorokkal és sportversenyekkel folytatódott, de ínyencségekből sem volt hiány.


A sporté és a családé volt a főszerep (Fotó: Farkas Fanni)

– Ez a nap egyaránt szól a diákoknak, szülőknek és tanároknak. Azzal a céllal rendezzük meg évről évre a KrúdyFesztet, hogy a krúdys nagy család kötetlenül, felszabadultan tölthessen időt együtt – mondta a rendezvény szervezője, Szerényi Róbert.

Zenei műsorral is készültek a diákok (Fotó: Farkas Fanni)

A programok két fő szálon futottak, a diákok különféle sportágakban mérték össze erejüket, a szülők pedig a sütés-főzés terén bizonyítottak. A fiatalok focizhattak, kosárlabdázhattak, de volt pingpong és szumóöltözetben küzdés is. Az ételek sokféleségének csak a képzelet szabott határt, a gulyástól kezdve a sült húsokon át egészen a szivárványszínű muffinig mindent meg lehetett kóstolni.

Finomságokban nem volt hiány! (Fotó: Farkas Fanni)

A családias hangulat ellenére mindenkiben ott tombolt a versenyszellem, az osztályok kategóriánként gyűjtötték a pontokat. A végső összesítésből a 11. a osztály került ki győztesen, akik egy egész osztályos éjszakai fürdőzést, bowlingutalványt és tortát nyertek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.