2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Nyíregyháza

Családi vetélkedővel lazítottak a gimiben

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban zajlik az élet, az országszerte elismert tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok, valamint tanáraik a közösségi programok szervezésére is szakítanak időt.

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő KrúdyFeszt az Alapítványi Bálon befolyt összegből megvásárolt defibrillátor átadásával kezdődött. A rendezvényen Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is részt vett.


A győztes 11. A osztály (Fotó: Farkas Fanni)

– Szülőként sajnos minden alkalommal felfigyelünk arra, ha egy gyermekkel tragédia történik, ezért is szerettük volna mindannyian azt, hogy legyen egy defibrillátor az intézményben. A Krúdyban számos fiatal sportol, így kiemelten fontosnak tartottuk ezt az ügyet – árulta el a szülői munkaközösség elnöke, dr. Medvéné Ildikó.

Rengeteg programmal készültek a szervezők (Fotó: Farkas Fanni)

A családi nap zenei műsorokkal és sportversenyekkel folytatódott, de ínyencségekből sem volt hiány.


A sporté és a családé volt a főszerep (Fotó: Farkas Fanni)

– Ez a nap egyaránt szól a diákoknak, szülőknek és tanároknak. Azzal a céllal rendezzük meg évről évre a KrúdyFesztet, hogy a krúdys nagy család kötetlenül, felszabadultan tölthessen időt együtt – mondta a rendezvény szervezője, Szerényi Róbert.

Zenei műsorral is készültek a diákok (Fotó: Farkas Fanni)

A programok két fő szálon futottak, a diákok különféle sportágakban mérték össze erejüket, a szülők pedig a sütés-főzés terén bizonyítottak. A fiatalok focizhattak, kosárlabdázhattak, de volt pingpong és szumóöltözetben küzdés is. Az ételek sokféleségének csak a képzelet szabott határt, a gulyástól kezdve a sült húsokon át egészen a szivárványszínű muffinig mindent meg lehetett kóstolni.

Finomságokban nem volt hiány! (Fotó: Farkas Fanni)

A családias hangulat ellenére mindenkiben ott tombolt a versenyszellem, az osztályok kategóriánként gyűjtötték a pontokat. A végső összesítésből a 11. a osztály került ki győztesen, akik egy egész osztályos éjszakai fürdőzést, bowlingutalványt és tortát nyertek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.