2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Nagykanizsa

Csúcsrangadó következik

Ha hivatalosan nem is hirdetnek bajnoki végeredményt, a húsvétvasárnapi futballrangadón sok minden eldőlhet, amikor a listavezető UFC Nagykanizsa Nemesapátiba, a második helyen álló Csács-NSE otthonába látogat.

A 2016–2017-es évad erről a két együttesről szól Zalában, amelyek kiélezett, fej fej melletti küzdelmet vívnak a megye focitrónjáért. S bár a derbi után még hét fordulót rendeznek a pontvadászatban – tehát bárki hibázhat, hullajthat pontot –, de az kijelenthető, hogy aki a rangadón győz, az a bajnokság első számú esélyesévé lép elő.


Nagy iram és nagy küzdelem várható Nemesapátiban (Fotó: Gergely Szilárd)

Az „odavágón”, vagyis az őszi találkozón az akkor is a mezőny élén álló Nagykanizsának szinte semmi sem jött össze, Gombos Zsolt együttese tudása alatt teljesített, így a Csács 2-0-ra győzött Csongár és Lepár találataival. A meccs hőfokára jellemző volt, hogy a megye egyik legjobb játékvezetőjének tartott Kubicsek Máté 10 sárga lapot volt kénytelen kiosztani, vagyis minden második mezőnyjátékos előtt villant a színes cetli. Mindez azonban mellékes körülmény – csak egy dolog számít: kinek a neve mellé írják be a lefújást követően a három pontot. A kanizsai küldetés nehéz, de nem teljesíthetetlen, kivált, hogy tavasszal Nagy Gergőék kifejezetten gólerősen futballoznak. Csak nem szabad otthon hagyni a góllövő csukát!

Kapcsolódó Cikkek