EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,10 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb XIV.kerület

Csúszik a Magyar Zene Háza építése

A Magyar Zene Háza a régi Kertem helyén lesz (fotó: ligetbudapest.hu)

Kiderült, a  közbeszerzési pályázat eredménytelensége miatt mintegy fél évvel csúszik a Magyar Zene Háza felépítése.

Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója elmondta: az öt pályázó építőipari cég jelentősen, milliárdos léptékben magasabb árajánlatot jelölt meg pályázatában, mint a megrendelő által tervezett összeg. A közbeszerzési pályázat új fordulójára a látvány terén nem, de a részletmegoldásokban változások várhatók a tervekben. Mint fogalmazott, úgy tűnik, a piac kissé „megijedt” a japán Fudzsimoto Szu fantasztikus tervének kivitelezésétől, amelyben Magyarországon még soha nem épített, bonyolult szerkezetek szerepelnek. Nehezíthette a pályázók helyzetét, hogy a vállalatok egymás elől próbálják elcsábítani az alvállalkozókat, illetve mestereket.
A Magyar Zene Házának építése a csúszás miatt az év második felében kezdődhet – fűzte hozzá Sághi Attila, aki kitért arra is, hogy az Ötvenhatosok terén az új Néprajzi Múzeum, a Városligeti Színház és a 800 férőhelyes mélygarázs, valamint az ide tervezett tárolóval, szerelőponttal és zuhanyzóval felszerelt „biciklisparadicsom” építése az ígértnél korábban, szintén még idén ősszel elindulhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.