2017. november 21., kedd
Olivér

Sport

Dárdai a Kickerben: az álmaimat élem Berlinben

Hosszú interjút közölt Dárdai Pállal, a Hertha BSC vezetőedzőjével a Kicker című német lap, ebben többek között arról beszélt a magyar futballszakember, hogy mennyire jól érzi magát Berlinben.

Az interjúban, amelyből a bz-berlin.de című internetes oldal közölt részleteket, a 41 éves Dárdai úgy fogalmazott: az álmait éli a német fővárosban.


“A munkahelyem 2500 méterre van az otthonomtól. Egy remek városban élek, és 20 éve a Herthához tartozom. A klub számomra több mint egy munkaadó. Helyes irányba tartunk. Az emberek újra pozitívan beszélnek a Hertha BSC-ről, s ez sokat jelent nekem” – mondta.

Szóba került legidősebb fia is, aki hamarosan nagykorú lesz.


“Palkónak magyar és német útleve is van, fontos volt számára, hogy így legyen. Így nemcsak a német szövetség tanfolyamain vehet részt, hanem akár pályára léphet a német korosztályos válogatottban is. Eddig ezt nem tehette volna” – árulta el a magyar tréner.

Hozzátette: fiainak megmutatta a hazáját, Magyarországot, ismerik az ország történetét.

“Palkó három hét múlva 18 éves lesz. Ha mindkét szövetség megkeresi, neki kell döntenie” – mondta Dárdai Pál.

A vezetőedző általában melegítőben vezényli csapatát a meccseken, erről annyit mondott, hogy “munkás vagyok, nem álmodozó”.

“Majd 50 körül a szekrénybe kerül a tréningruha, akkor már egy elegánsabb öltözék passzol majd az oldalvonalhoz” – tette hozzá.

A Hertha BSC jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesligában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bajban van az AC Milan

    Bajban van az AC Milan

    A spanyol Marca című lap szellőztette meg a hírt, hogy ha az olasz élvonalban szereplő AC Milan labdarúgócsapata nem tudja meggyőzni az UEFA képviselőit arról, hogy a klub pénzügyileg stabil, akkor akár ki is zárhatják a nemzetközi kupasorozatokból.

  • Dybala távozhat a szezon végén

    Dybala távozhat a szezon végén

    Paulo Dybala a France Football című francia lapnak beszélt a jövőjéről, és úgy tűnik az argentin csodagyerek nem zárja ki, hogy ez lesz az utolsó Torinóban töltött szezonja.