2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Szombathely

Darrin Govens a „leghasznosabb”

A szombathelyiek sárga-fekete csapata eddig hibátlan hazai teljesítménnyel örvendeztette meg közönségét, most viszont jön a bajnokság java, egymást követik a rangadók. A férfi kosárlabdázóknál véget ért az alapszakasz.

Március végén Jászberényben aratott nagyon fontos győzelmet a Falco az alapszakasz utolsó, huszonhatodik fordulójában, ezzel pedig amióta középszakaszrendszer létezik – történelme során először –, a 4. helyen bejutott a felsőházi középszakaszba. A sárga-feketék neve mellett az idei bajnokságban egyedülálló módon hibátlan teljesítmény, 13 hazai győzelem áll, még az Alba Fehérvár, a Körmend és a Szolnok is fejet hajtott az Aréna Savariában.


Hazai pályán veretlen a Falco Fotó: CSG

A hazai parádé mellett nem túl veretes a vendégmérleg, hiszen Szombathelytől távol mindössze négy sikert könyvelhetett el Srecko Sekulovic csapata. Az összesen 17 győzelem mellett kilenc idegenbeli vereséget gyűjtöttek be Váradi Benedekék.

Váradi Benedek csapatkapitány elégedett az eddigi teljesítménnyel Fotó: CSG

A sárga-feketék 22 éves csapatkapitánya elégedett a csapat és saját eddigi teljesítményével.  – Nagyon örülünk, hogy hazai pályán veretlenek tudtunk maradni az alapszakaszban és történelmünk során először bejutottunk a felsőházba. Eddig elégedettek lehetünk, de mostantól nagyon nehéz és izgalmas nyolc mérkőzés vár ránk a középszakaszban. A következő hónapban nyolc rangadót játszunk, és ez mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak jó érzés lesz. Hazai pályánkat továbbra is szeretnénk megőrizni, és idegenben is a győzelem lesz a célunk. Ha olyan felfogásban lépünk pályára vendégségben, mint az utolsó meccsünkön, Jászberényben, akkor bárkire veszélyesek lehetünk. Szeretnénk továbbfejlődni és -haladni azon az úton, amelyen elindultunk. Szeretnénk mérkőzésről mérkőzésre javuló játékot mutatni és kiharcolni, hogy a rájátszást pályaelőnyből kezdjük, ezzel pedig az 1–4. hely valamelyikének megszerzése lehet a célunk – fogalmazott lapunk érdeklődésére Váradi Benedek.


A szombathelyi színekben játszó Darrin Govens lett a leghasznosabb kosaras a VAL-átlag alapján Fotó: CSG

Az alapszakasz statisztikáit böngészve megállapíthatjuk, hogy a szombathelyi kosarasok közül a 40-es mezben szereplő Darrin Govens töltötte a legtöbb időt a pályán. Az irányító meccsenként közel 38 percet pattogtatott, ezzel az egész NB I-es mezőnyben a játékidőt tekintve neki volt a legtöbb esélye a pontszerzésre. Govens azonban nem csak ebben az első. Az amerikai az egész mezőnyben a leghasznosabb kosaras a VAL-átlag alapján, itt a dobott pont, a lepattanók, a szerzett labdák, a gólpasszok, a kiharcolt faultok és a blokkok összeadódnak, az eladott labdák és a rossz dobások pedig kivonódnak.

És ezzel még nincs vége Govens legjeinek, hiszen ő lett a legeredményesebb Falco-játékos is, meccsenkénti pontátlaga 20,08 pont, amivel 3. az egész NB I-es mezőnyben. Ehhez a kiváló átlaghoz jelentősen hozzájárult az Alba Fehérvár elleni 44 és a ZTE ellen dobott 33 pontja. A 29 esztendős, 190 cm magas amerikai irányító kiemelkedő teljesítményt nyújtott gólpasszokban is, hiszen 6,04-es átlagával az egész mezőnyben 6. lett.

Az alapszakasz befejeződése után egy héttel már folytatódott is a bajnokság, az 1–5. helyezett, az Alba Fehérvár, a Körmend, a Szolnok, a Falco és a ZTE megkezdte a felsőházi középszakaszt. Lapzártánk után, április 1-jén Szolnokon, majd április 6-án hazai környezetben, az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvár ellen lépett pályára a Falco.

Kapcsolódó Cikkek