EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Veszprém

Defibrillátorokat helyeznek el az állatkertben

A három életmentő készüléket a gulyadombi és a fejesvölgyi pénztárban, valamint az egyik ajándékboltban helyezik el.

A Veszprémi Állatkertben az elmúlt években nagyszabású fejlesztések történtek, amelyek keretében megnövekedett a terület és számos új állatfaj érkezett.


Fotó: Domján Attila

Ezzel párhuzamosan egyre több látogató érkezik a zooba, és mivel egy-egy nagyobb látogatottságú napon több ezren is felkeresik az állatkertet, a biztonságra gondolva három darab Defibrillator Saver One PAD automata 200J típusú újraélesztő készüléket szereztek be, amelyhez felnőtt- és gyermekelektródák egyaránt tartoznak.

Fotó: Domján Attila

Ezek a korszerű készülékek hangüzenetekkel segítik a rendeltetésszerű használatukat.

Az állatkert dolgozóit dr. Wlassics Katalin mentőfőorvos és Gyurcsán Zoltán mentőszakápoló készítette fel a defibrillátorral történő esetleges életmentésre. A Veszprémi Állatkert dolgozói bíznak benne, hogy a készülékek használatára soha nem fog sor kerülni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.