2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Székesfehérvár

Díszpolgár lett a miniszterelnöki biztos

Díszpolgári címet kapott Martonvásár önkormányzatától Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Váli-völgy fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos.

A martonvásári születésű politikus az elismerést az ősi múlttal rendelkező, de a török korban elpusztult település újjáalapításának 250. évfordulójára emlékező ünnepi testületi ülésen vehette át.


A cím odaítélésekor a martonvásári képviselők úgy fogalmaztak: ha Tessely Zoltán nincsen, ma Martonvásár nem járásszékhely, nem lenne főtér, Óvodamúzeum és nem tudták volna a sportcsarnok és sportközpont önrészét biztosítani Fotó: Martonvásár önkormányzata

– Kitüntetettként színpadra lépni a várost újjáteremtő Brunszvik-családról elnevezett gyönyörű kulturális központban, egyszerre megtiszteltetés és kötelezettség. Nagyon jólesik az ilyen elismerés, mert azt jelenti számomra, hogy a helyi közösség látja a hasznát és értelmét az elvégzett közös munkának. Egyúttal nagyon erős extra motivációt is jelent, hogy tovább haladjunk a megkezdett úton. A város előtt még nagyon sok lehetőség áll és szeretnék a jövőben is minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ezeket az itt élők ki is tudják használni – fogalmazott Tessely Zoltán.

A képviselő 2002-től Bicskén, a Szent László Általános Iskolában biológiát, földrajzot és néptáncot tanított. Ekkor lépett be a nagyobbik kormánypártba, 2006-tól a bicskei képviselő-testület és a Fejér megyei önkormányzat képviselője volt. 2007-től választókerületi elnök lett, 2008 és 2014 között Bicske város polgármestereként tevékenykedett. 2010-től országgyűlési képviselő, 2014 óta az Európai ügyek bizottságának alelnöke, 2016 januárja óta miniszterelnöki biztos is.


A cím odaítélésekor a martonvásári képviselők úgy fogalmaztak: ha ő nincs, ma Martonvásár nem járásszékhely, nem épül járási hivatal, nem lenne főterük, óvodamúzeumuk és ez a nagyszerű kulturális központjuk, nem tudták volna a sportcsarnok és sportközpont önrészét biztosítani, amit a képviselő közbenjárására kaptak meg a kormánytól. Múlhatatlan érdeme – hangzott el az ünnepségen –, hogy a kormány elé vitte az MTA nagy helyi fejlesztéseit és a város számára a valódi önfenntartás lehetőségét biztosító ipari terület kialakítását is.

Kapcsolódó Cikkek