2017. november 21., kedd
Olivér

Sport

Dollármilliókat kapott a rendőrök által megvert NBA sztár

Négymillió dolláros kártérítést kap a rendőrök által bántalmazott Thabo Selofosha, az észak-amerikai ligában (NBA) szereplő Atlanta Hawks kosarasa.

A svájci játékost 2015 áprilisában őrizetbe vették New Yorkban, s ennek során az öt rendőr olyan durván bánt vele, hogy eltörött a szárkapocscsontja, emiatt ki kellett hagynia a rájátszást. A sértett hátvéd túlzott erőszak miatt perelte be a rendőrséget, és egy New York-i bíróság végül egyéves NBA-fizetését ítélte meg fájdalomdíjként.


A 32 esztendős, dél-afrikai apától származó Sefolosha két évvel ezelőtt csapattársával, a macedón Pero Anticcsal és az Indiana Pacerst erősítő Chris Copelanddel mulatott egy szórakozóhelyen. A bejáratnál Copelandet megszúrták, és kisebb sérülést szenvedett. A rendőrök a hatóság munkájának akadályozása miatt őrizetbe vették a két Hawks-játékost, az akciót egy járókelő rögzítette telefonjával. Az egyenruhások rendkívül agresszívan léptek fel, noha Sefolosha nem tanúsított ellenállást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Bajban van az AC Milan

    Bajban van az AC Milan

    A spanyol Marca című lap szellőztette meg a hírt, hogy ha az olasz élvonalban szereplő AC Milan labdarúgócsapata nem tudja meggyőzni az UEFA képviselőit arról, hogy a klub pénzügyileg stabil, akkor akár ki is zárhatják a nemzetközi kupasorozatokból.

  • Dybala távozhat a szezon végén

    Dybala távozhat a szezon végén

    Paulo Dybala a France Football című francia lapnak beszélt a jövőjéről, és úgy tűnik az argentin csodagyerek nem zárja ki, hogy ez lesz az utolsó Torinóban töltött szezonja.