EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Dopemant lemosták Józsefvárosban

Sántha Péterné, a Fidesz–KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a józsefvárosi időközi önkormányzati képviselő-választást: a kormánypárti jelölt a szavazatok 46 százalékát gyűjtötte be. Zuglóban is volt időközi, ott a baloldali jelölt győzött.

Pityinger László (Dopeman)/Fotó: Soós Lajos

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester szerint akik Sántha Péternének adtak felhatalmazást, azok a rendre, a biztonságra és Józsefváros további fejlődésére szavaztak, ami megerősíti az önkormányzat vezetését abban, hogy jó az irány, helyes úton járnak.

A fideszes jelölt 46 százalékot gyűjtött, az MSZP támogatásával, de függetlenként induló Dopeman 27, a szintén független, de liberális támogatottságot élvező Bolba Márta 19 százalékot szerzett. Érdekesség, hogy a Munkáspárt jelöltje alig hat szavazatot kapott.


A polgármester szerint a helyzetet árnyalja, hogy „Soros György által pénzelt álcivilek” megpróbálták becsapni az embereket és saját ideológiáikat igyekeztek eladni a józsefvárosiaknak. Egytől egyig beálltak olyan jelöltek mögé, akiket függetlennek hazudtak.

Kocsis Máté szerint a körzetben mindig is alacsony volt a részvételi arány. A mostani voksoláson a jogosultak alig több mint 17 százaléka vett részt. Ez azt is jelzi ugyanakkor, hogy összességében rendben vannak a dolgok, nincs felfokozott választási hangulat, s az ellenzék sem tudott olyan mértékben mozgósítani, ahogy gondolta.


A polgármester Dopemannel kapcsolatban megjegyezte: ez egy világos üzenet, annak a „gengszterkultúrának”, amit képvisel, nincs helye, politikai többsége, társadalmi támogatottsága.

Sántha Péterné sajtótájékoztatóján megköszönte a szavazóknak a bizalmat, és jelezte, folytatni kívánja hat és fél éve megkezdett munkáját, hogy Józsefvárosban az emberek jobban éljenek.

 

Zuglóban nyert a baloldal

Időközi választás volt Zuglóban is, a 3. számú egyéni választókerületben Bitskey Bence, a baloldali pártok (DK, MSZP, Párbeszéd) közös jelöltje győzött. – Ha megnézzük az ellenzéki hírportálokat, látjuk, hogy ünnepeltek, amire nem sok okuk van. Egy alapvetően baloldali körzetben, lényegében tét nélküli választáson nyertek, aminek nincs túl nagy jelentősége – mondta az M1-nek Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Az Alapjogokért Központ igazgatójának hétfői kommentárja szerint az Országgyűlés épületében “botrányt okozó” ellenzéki képviselők az “MTVA-székházban tanúsított vélhetően jogellenes magatartásukkal” visszaélhettek pozíciójukkal.

 • Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  A 25 éve megjelenő Irka című gyermeklapon magyarok nemzedékei nőttek fel Kárpátalján, ezért az fontos megtartó erőt jelent a közösség számára – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Beregszászon a gyermekkiadvány negyedszázados évfordulós ünnepségén.

 • Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos partnere Magyarországnak, hiszen mindkét állam tagja ugyanannak a politikai, illetve védelmi szövetségnek: az Európai Uniónak (EU), valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután hivatalában fogadta Josep Borrellt, Spanyolország külügy-, európai uniós és együttműködési miniszterét.