EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XVI.kerület

Dübörögnek a munkagépek!

A felújítás területét a polgármester és a parlamenti képviselő is bejárta (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Itt a tavasz, így elkezdődtek a kerületben az útfelújítások. Kovács Péter polgármester Mátyásföldön a Futórózsa és a Veres Péter út találkozásánál elmondta, négy út felújítását tervezi az önkormányzat 2017-ben, három munkára már meg is kötötték a szerződést.

Ebből az egyik felújítás a Futórózsa utca családi házakkal övezett része a Margit utca és Veres Péter út közötti szakaszon. Az elmúlt években jelentősen romlott ennek az utcának az állapota, mert a Fővárosi Vízművek nyomásemelést hajtott végre, hogy a lakótelepi házak legfelső emeletén is megfelelő legyen a víznyomás.


Ezt a régi csövek nem bírták, ennek következtében szétpattantak. A csövek javításakor pedig több esetben fel kellett bontani az útburkolatot, ami nem tett jót az út minőségének. A másik két, idén felújítandó útszakasz a Lajos utca kis része és a Farkasfog utca. Ez utóbbiból nagyon sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz, ezért döntött a kerület vezetése a felújítás mellett. A szóban forgó három beruházás értéke bruttó 222 millió forint. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő hozzátette, az állam is segít a kerületnek, hiszen állami és uniós forrásból idén felújítják a kerületi rendőrkapitányság épületét. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.