2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Miskolc

Dupla dinamit robban!

Július 13-án csütörtökön Miskolcon lesz látható-hallható az a különleges produkció, melyben nyolc egykori Edda-tag fog zenélni. Az Ifiházban két korszak zenészei lépnek színpadra, az úgynevezett Bakancsos Edda és az „új”, 1985-től működő formáció tagjai.

A zenekar ezekben a korszakaiban „termelt ki” egy-egy gyémántlemezt, ami manapság már elképzelhetetlen eladást jelent. A koncert két nappal a pesti előadás előtt lesz, ahol a műsor természetesen ugyanez.


Egykori Edda-tagokból verbuválódott a Zártosztály – fotó: Lokál

Mirkovics Gábor basszusgitáros így nyilatkozott nekünk az egyedi produkcióról: 2013-ban hoztuk létre a Zártosztályt, egyetlen koncertet tervezve. Rajtam kívül Csillag Endre gitáros és Donászy Tibor voltak ott egykori Edda-tagok. Hozzánk csatlakozott Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese, aki páratlanul hitelesen adja vissza Pataky Attila ’80-as évekbeli hangját, rajta kívül – billentyűsként – Lázár Zsigmond lett még tagja a formációnak.

A koncert sikere arra ösztönzött minket, hogy több ilyen bulit szervezzünk. Ez a társaság alkalmanként kiegészült a „bakancsos korszak” zenészeivel is, Barta Alfonz, Zselencz László és Darázs István voltak a vendégeink. Idén nyáron Alfonz ismét hazalátogat Amerikából, és mivel most lett hatvanéves, így fölmerült, hogy júliusra hozzunk össze egy pesti és egy miskolci koncertet ennek megünneplésére. A fent említett tagokon kívül meghívtuk még Fortuna Lászlót és Csapó Györgyöt is, valamint Hirleman Bertalant, aki szintén dobolt az Eddában és most Donászy helyére lépett a formációban.


Hamarosan Miskolcon játszanak a bakancsos korszak zenészei – fotó: Lokál

Szerettük volna Slamovits Istvánt is felléptetni a koncerteken, sajnos ő nem élt a lehetőséggel, zenével nem foglalkozik, jelenleg Németországban él. Aki eljön a bulira, annak páratlan élményben lehet része, hiszen a két talán legsikeresebb Edda-korszak 22 bombaslágerét hallgathatja meg élőben, az eredeti zenészek-szerzők előadásában.

Itt nem lesz üresjárat, ha csak néhány dalt említek ezekből az időkből, akkor minden eddás tudja, mi várható ezen az estén. A bakancsos korszakból biztosan lesz Kölyköd voltam, Álmodtam egy világot, Hűtlen, Minden sarkon, Egek felé, A torony, a ’85-től induló időszakból pedig a Gyere őrült, Ünnep, Kör, Változó idők, Veled vagyok, Gyönyörű lányok stb., szóval csupa klasszikussá nemesedett szerzemény.

Az Ifiházban az elővételes jegyek árusítása a héten indult meg, aki ott akar lenni ezen a páratlan koncerten, az időben gondoskodjon a megvásárlásáról!

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.