2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Hódmezővásárhely

Egyedülálló technikát láthatott a közönség

Egy különleges kiállításmegnyitónak lehettünk szem- és fültanúi Hódmezővásárhelyen a BFMK-ban, a Lucien Hervé Kamera Klub szervezésében. Egy német fotográfus, Joachim Klein mutatta be a műveit a Szempillantás-Augenblick nevű kiállításon.

A tárlat egyik részében az erózió hatását figyelhettük meg különböző ipari géprészleteken, a másikban pedig egy új technikát láthattunk, amelyben a polaroid fotók kapták a főszerepet.


A vásárhelyi közönség még sosem találkozhatott a polakollagén technikával.

A művészt a képei elkészítésénél foglalkoztatta az idő múlása, így rozsdás részleteket is bemutatott különböző ipari gépeken. Itt valóban csak egy szempillantás észrevenni és lefényképezni ezeket az állapotokat.

Joachim Klein fotóművész

A kiállítás másik részén a polakollagén technológia figyelhető meg a képeken. Ezek olyan polaroid fotók, amelyek a forró víz hatására eltorzulnak. Másrészt a nagyméretű, eredeti valóságfotókba beleillesztette a polaroid részleteket, és ezzel elképesztően különleges hatást ért el Joachim Klein. Ilyennel a vásárhelyi közönség még sosem találkozhatott, így kuriózumnak számít a műkedvelő közönség számára.

Az idő múlását szemléltetik ipari gépeket ábrázoló fényképei.

A kiállítás április 30-ig tekinthető meg a BFMK-ban.

Az ún. polakollagén eljárás során Joachim Klein “megfőzi” a már elkészült polaroid fotókat.

Kapcsolódó Cikkek