2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Salgótarján

Egyelőre megmenekült a táj a toronytól

Felfüggeszti az adótorony építését a Magyar Telekom Zrt. és nyitott az egyeztetésre egy mindenki számára elfogadható kompromisszumos megoldás érdekében – olvasható a 3100.hu kérdésére adott válaszukban.

Az adótorony ügyével a kezdetektől fogva sokat és több szempontból is foglalkozó 3100.hu internetes portál kérdést intézett a Magyar Telekomhoz, amely válaszában kifejtette: a cég szolgáltatásbővítést tervez a városban, amelyhez egy új bázisállomást kell telepíteni. A minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében egy optimális magasságú adótorony építése szükséges Salgóbányán, ahol az azóta vita tárgyát képező helyszín megfelel a vele szembeni technikai, műszaki, környezetvédelmi és jogszabályi feltételeknek. A cég ezért elindította a tervezési és engedélyeztetési eljárást.


A salgóbányaiak most kicsit fellélegezhetnek Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Azonban a közben felmerült vélemények és tiltakozások miatt a Magyar Telekom az építést felfüggeszti, és nyitott az egyeztetésre egy minden fél számára elfogadható kompromisszumos megoldás érdekében – közölte a cég kommunikációs igazgatósága. Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán azt írta, hogy már megkezdték az egyeztetéseket a mindenki számára elfogadható döntés meghozatala érdekében.

Kapcsolódó Cikkek