EUR: 325,73 Ft
CHF: 279,81 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Salgótarján

Egyelőre megmenekült a táj a toronytól

Felfüggeszti az adótorony építését a Magyar Telekom Zrt. és nyitott az egyeztetésre egy mindenki számára elfogadható kompromisszumos megoldás érdekében – olvasható a 3100.hu kérdésére adott válaszukban.

Az adótorony ügyével a kezdetektől fogva sokat és több szempontból is foglalkozó 3100.hu internetes portál kérdést intézett a Magyar Telekomhoz, amely válaszában kifejtette: a cég szolgáltatásbővítést tervez a városban, amelyhez egy új bázisállomást kell telepíteni. A minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében egy optimális magasságú adótorony építése szükséges Salgóbányán, ahol az azóta vita tárgyát képező helyszín megfelel a vele szembeni technikai, műszaki, környezetvédelmi és jogszabályi feltételeknek. A cég ezért elindította a tervezési és engedélyeztetési eljárást.


A salgóbányaiak most kicsit fellélegezhetnek Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Azonban a közben felmerült vélemények és tiltakozások miatt a Magyar Telekom az építést felfüggeszti, és nyitott az egyeztetésre egy minden fél számára elfogadható kompromisszumos megoldás érdekében – közölte a cég kommunikációs igazgatósága. Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán azt írta, hogy már megkezdték az egyeztetéseket a mindenki számára elfogadható döntés meghozatala érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.