2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Salgótarján

Egyelőre megmenekült a táj a toronytól

Felfüggeszti az adótorony építését a Magyar Telekom Zrt. és nyitott az egyeztetésre egy mindenki számára elfogadható kompromisszumos megoldás érdekében – olvasható a 3100.hu kérdésére adott válaszukban.

Az adótorony ügyével a kezdetektől fogva sokat és több szempontból is foglalkozó 3100.hu internetes portál kérdést intézett a Magyar Telekomhoz, amely válaszában kifejtette: a cég szolgáltatásbővítést tervez a városban, amelyhez egy új bázisállomást kell telepíteni. A minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében egy optimális magasságú adótorony építése szükséges Salgóbányán, ahol az azóta vita tárgyát képező helyszín megfelel a vele szembeni technikai, műszaki, környezetvédelmi és jogszabályi feltételeknek. A cég ezért elindította a tervezési és engedélyeztetési eljárást.


A salgóbányaiak most kicsit fellélegezhetnek Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Azonban a közben felmerült vélemények és tiltakozások miatt a Magyar Telekom az építést felfüggeszti, és nyitott az egyeztetésre egy minden fél számára elfogadható kompromisszumos megoldás érdekében – közölte a cég kommunikációs igazgatósága. Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán azt írta, hogy már megkezdték az egyeztetéseket a mindenki számára elfogadható döntés meghozatala érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.