EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Győr

Egyre nagyobb biztonságban vannak a gyalogosok

A Győr Arrabona Lions Club jóvoltából újabb 24 kattogót szereltek fel négy kereszteződésben Győrben, így tovább javult a gyalogosok biztonsága.

Mindenki számára hasznos újítás a “kattogók” felszerelése
Fotó: Marcali Gábor

Ezentúl a Szeszgyár út–Lidl, a Szent István út–Teleki utca, a Kossuth Lajos utca–Dunacenter, a Tesco Hipermarket–Királyszék út kereszteződésében lévő lámpák is kattognak. A látássérültek segítésére – Magyarországon egyedülálló módon – több mint egy évtizede a civil szervezet finanszírozza a hangjelzők telepítését, így mára 86 kereszteződésben 172 „kattogó” működik.


Nem csupán a vakok és gyengénlátók számára nagy segítség a gyalogátkelő hangjelzése, de a kerekesszékesek, sőt az iskolások számára is biztonságosabb az átkelés, ha a zöld jelzés mellé hang is társul.

Fontos információ, hogy a győri útkezelő szervezet végzi a meghibásodott kattogók javítását, illetve cseréjét, így a felmerülő problémákat feléjük kell jelezni. A Győr Arrabona Lions Club szeretné, ha a város összes közlekedési lámpás csomópontjában lenne hangjelző berendezés, így a jövőben további kattogók telepítése várható.

Kapcsolódó Cikkek