EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,32 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Egyre távolabb az A csoporttól

Lassan, de biztosan szertefoszlanak feljutási reményeink a kijevi divízió I/A jégkorong-vb-n. Az igencsak megacélosodott Koreai Köztársaság csapata 3-1-re legyőzte a mieinket, így legfeljebb a csodában reménykedhetünk.

/Fotó: MTI – Kovács Tamás

Matematikailag még az is előfordulhat, hogy búcsúzunk ettől a csoporttól, bár ez csak úgy következhet be, ha a házigazda Ukrajna legalább két meccset megnyer. Mindenesetre a veretlenül álló Korea elsősége többé-kevésbé biztosra vehető. Elvileg még érmet is szerezhetünk, ám ehhez meg kell verni a lengyeleket, ami elérhető cél, ám Kazahsztán legyőzéséhez hatalmas bravúr kellene. A magyar válogatott egyébként a vb-lebonyolítás 2001-es átszervezése óta mindössze négy ízben nem tudott felkapaszkodni a dobogóra, kétszer pedig kiharcolta az A csoportos szereplés jogát.


Mellesleg Korea – csakúgy, mint a Magyarország – öt honosított játékossal állt fel, és az első pillanattól kezdve száz százalékot adott ki magából, ennek ellenére mi szereztük meg a vezetést. Azonban Korea – főleg a harmadik harmadban – bedarálta a mieinket.

– Korea remekül felkészített, az edző által nagyon jól vezetett csapat – mondta Rich Chernomaz, a magyar hokiválogatott szövetségi kapitánya. – Mi nem voltunk ilyen fegyelmezettek, 1-1 után nem igazán volt lehetőség gólszerzésre.

A mieink ma, illetve holnap Lengyelország és Kazahsztán ellen játszanak.

Az állás: 1. Korea 9 pont/3 mérkőzés, 2. Kazahsztán 5/3 (6-7), 3. Lengyelország 4/3 (4-6), 4. Ausztria 3/2 (5-4), 5. Magyarország 3/3 (7-9), 6. Ukrajna 0/2

Címkék

Kapcsolódó Cikkek