EUR: 323,05 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Szombathely

Együtt a Swietelsky és a Haladás VSE

A több éve tartó eredményes együttműködést folytatva a Swietelsky Vasúttechnika Kft. 2017-ben százmillió forinttal támogatja a Haladás VSE futsalosait és utánpótlás korú labdarúgóit.

Szombathely sportpalettája 2010-ben bővült a futsallal, ami hamar népszerűvé vált a megyeszékhelyen. A csapat a Haladás VSE szakosztályaként az NB II-es bajnokságban kezdte meg szereplését, majd egy év után felkerült az NB I-be. 2011 óta foglalkoznak fiatalokkal, ettől kezdve beszélhetünk utánpótlás-nevelésről.


A HVSE utánpótlás focistái az újonnan épülő sportkomplexum árnyékában gyakorolnak. Fotó: CSG

2016 végén egyesült a Haladás VSE nagypályás utánpótlása és a futsal, így a sportágak is átjárhatóvá váltak: a kispályás labdarúgás technikai elemeit beépítették a nagypályás játékba. A gyerekek a labdarúgóedzések mellett már futsaledzéseket is látogathatnak. A kisebb korosztályokban a gyerekek mindkét helyen edzhetnek, kipróbálhatják magukat, majd később választhatnak a labdarúgás és a futsal közül. Heti három edzésen tanítják a fiatalokat, az edzők élsportra nevelik a gyerekeket, hogy idővel a felnőtt csapatban játszhassanak. Kiemelkedő csapatsikerek igazolják az utánpótlás-nevelés fontosságát, az U9-es csapat 2016-ban nyert Veszprémben egy meghívásos tornát, az U11-es, U13-as és U15-ös csapat pedig többször is az ország nyolc legjobb csapata közé jutott. Az U17-es csapat az utolsó két évben kivívta a felsőházi rájátszást, az U20-as csapat pedig a 2014/2015-ös bajnokságban 2. helyezést ért el, majd, a 2015/2016-os szezonban már az 1. helyen végzett.

Kiemelkedő csapatsikerek igazolják az utánpótlás-nevelés fontosságát Fotó: CSG

A Swietelsky-csoport 2013 óta tölt be fontos támogatási pozíciót a HVSE életében. A támogatás eddig is sikeres volt, hiszen több értékes bajnoki és Magyar Kupa-helyezéssel gazdagodott a klub, illetve a szakosztály. Ezért a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a Haladás VSE vezetői április 10-én abban állapodtak meg – Budapesten, a cég székházában –, hogy folytatják az együttműködést. A kontraktus aláírásakor Völgyesi Zsolt Károly, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az általa vezetett, jövőt építő cég az infrastruktúra-fejlesztés mellett kötelességének érzi a társadalmi szerepvállalás erősítését is.


Völgyesi Zsolt Károly és Homlok Zsolt a támogatási szerződés aláírásakor Fotó: HE

–  Vas megyei székhellyel bíró cégként a társadalmi szerepvállalás erősítésének részeként logikusnak tartjuk a vidéki sportélet, azon belül is a HVSE támogatását. Sikerült meggyőznünk a tulajdonosokat arról, hogy a szombathelyi klubbal folytassuk az eddig is eredményes együttműködést, ezért a HVSE labdarúgó-szakosztálya működési költségeinek fedezetére kétszer 50 millió forintot biztosít cégünk – fogalmazott Völgyesi Zsolt Károly.

A szerződés aláírása után Homlok Zsolt, a HVSE elnöke lapunknak elmondta, történelmi eseménynek értékeli, hogy a szakmai munkát támogatási szerződéssel stabilizálták. – A stabil lábak adnak majd lehetőséget a további fejlesztésekre. A támogatás folytatása a klubba vetett bizalmat igazolja és biztosítja a közös jövőt, de lehetőséget ad az együttműködés folytatására is – hangsúlyozta a zöld-fehér klub elnöke.

Fotó: CSG

A támogatás 2017-re vonatkozik, a szerződés 2018-ra is meghosszabbítható.

Kapcsolódó Cikkek