EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb IX.kerület

Együtt táncoltak az ovisok

Több mint 200 gyerek vett részt a rendezvényen (fotó: ferencvaros.hu)

Hatodik alkalommal látta vendégül az önkormányzat a kerület óvodásait egy vidám sportos-táncos délutánra. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Ferencvárosi Művelődési Központban tartott rendezvényen 8 óvoda 16 csoportjából közel 200 gyermek vett részt.

A délután az egészséges és tudatos életmódra nevelés jegyében telt: az ovik két csapatra osztva, felváltva követték egymást a programokon. Az egyik csoport  játékos sportgyakorlatokon, sorversenyeken vett részt, míg a másik csoport tagjai énekeltek és ropták a hagyományos magyar néptáncokat a Suki Edina–Suki Zita testvérpár valamint Pálházi Bence Bandájának vezetésével.
A rendezvény előtt Zombory Miklós, Ferencváros óvodai nevelésért felelős alpolgármestere elmondta, a mozgásra, egészséges életmódra nevelést már kis korban el kell kezdeni ahhoz, hogy iskolásként és felnőttként eredményesen sportolhassanak, fizikailag aktív életvitelt folytathassanak. Az alpolgármester köszönetet mondott az óvodák pedagógusainak is, akik a mindennapos nevelőmunkájuk mellett biztosítják a mozgás örömének tudatosítását és átélését ebben a rendkívül fogékony korosztályban.
A sportos-táncos délután az egészséges életmódhoz és a mozgáshoz kapcsoló ajándékok – minden gyermek müzliszeletet, gyümölcslevet kapott, az intézmények pedig szabadtéri mozgásfejlesztő eszközökből és játékokból álló csomagot vehettek át Zombory Miklós alpolgármestertől – kiosztásával zárult.


Kapcsolódó Cikkek