EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Elárverezik a Beatles legendás albumának Lennon által készített borítóvázlatát

Elárverezik májusban John Lennon egy vázlatát, amelyet a Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című legendás stúdióalbumának borítójához készített a néhai zenész.

A Julien’s Auctions közlése szerint a kidolgozatlan tintarajzra, amelynek leütési árát 40-60 ezer dollár (11,4-17 millió forint) közé becsülik, az aukciósház egyéb rocktörténeti relikviákat felvonultató New York-i aukcióján lehet licitálni május 20-án.


A rajzon a Beatles tagjai egy dob körül állnak, amelyen az 1967-es album címe látható. Előttük virágokkal rajzolódik ki a zenekar neve, a háttérben ismeretlen alakok állnak, akiknek a feje felett üres körök cikáznak.

Az aukciósház szerint a dátum nélküli rajzot Lennon egykori kenwoodi otthonának következő lakója találta meg.

Az 1967. június 1-jén megjelent Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band állandó szereplője a minden idők legjobb albumait felvonultató listáknak.

A Sir Peter Blake munkájaként jegyzett borító megszületésének pontos körülményeiről azonban a mai napig nem született egységes beszámoló. Annyi biztos, hogy Paul McCartney tevékenyen részt vett a dizájn kitalálásában, de eddig senki sem beszélt arról, hogy Lennon is kivette volna a részét a tervezési folyamatból.

A májusi aukció tételei között szerepel Elvis Presley első zongorája is, amely várhatóan 200 ezer dollárért cserél gazdát, és Django Reinhardt egy gitárja, amelyen egy 1946-os New York-i látogatásakor játszott a jazzlegenda.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!