2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Elefánt a galériában

Az elefánt sosem felejt – tartja a mondás. Úgy tűnik, az ennek az állatnak a nevét viselő zenekarra is igaz a mondás, hiszen nem felejtik, minden alkalommal milyen szívesen látja őket Dunaújváros. Idén tavasszal ismét tiszteletüket tették, mégpedig a Galéria Jazz Klubban, ahol lemezbemutató koncerttel örvendeztették meg a közönséget.

Az Elefánt ezúttal nem a porcelánboltban, hanem a Galériában volt: nem először és (valószínűleg) nem is utoljára. A minőség állandó, a közönség egyre bővülő. Bár valamiért elsősorban a tizenéves korosztály fantáziáját ragadja meg az Elefánt zenéje (legalábbis Dunaújvárosban), azért akadnak idősebb rajongók is a (növekvő) nézőseregben.


A dunaújvárosiak közel merészkedtek az Elefánthoz

A banda harmadik stúdióalbumának turnéja alkalmából látogatta meg dunaújvárosi közönségét. A „Minden” című lemez a zenekar saját bevallása szerint a legfelszabadultabb albuma, amelynek létrehozásába a rajongókat is bevonták, hiszen a borító az Instagram-posztjaikból készült. Ez is mutatja, mennyire együtt él a zenekar a közönségével, és ezt a Galériában tartott koncert is alátámasztotta.

A zenekar harmadik stúdiólemezét mutatta be Dunaújvárosban

Az új album szokás szerint eklektikus, és mégis őrzi az Elefánt-dalok lényegét, amit röviden John Steinbeck szavaival foglalhatunk össze: „A legjobb könyvek arról szólnak, amit az ember már eleve tud.”


Az Elefánt zenekar nem akar újat mondani, és mégis megteszi: bár ezt az újat mi már megéltük egyszer; régen vagy nem is olyan régen…

Ennek megfelelően a lemez címadó dalában, a „Minden” című szerzeményben Váci Mihály szavai – „Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani” – tökéletesen illenek a dal többi sorához.

A dunaújvárosi közönség pedig olyan, mint egyetlen hosszú kar, amely elfogadja az Elefánt feléje nyújtott karját (lábát).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.