EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,42 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Dunaújváros

Elefánt a galériában

Az elefánt sosem felejt – tartja a mondás. Úgy tűnik, az ennek az állatnak a nevét viselő zenekarra is igaz a mondás, hiszen nem felejtik, minden alkalommal milyen szívesen látja őket Dunaújváros. Idén tavasszal ismét tiszteletüket tették, mégpedig a Galéria Jazz Klubban, ahol lemezbemutató koncerttel örvendeztették meg a közönséget.

Az Elefánt ezúttal nem a porcelánboltban, hanem a Galériában volt: nem először és (valószínűleg) nem is utoljára. A minőség állandó, a közönség egyre bővülő. Bár valamiért elsősorban a tizenéves korosztály fantáziáját ragadja meg az Elefánt zenéje (legalábbis Dunaújvárosban), azért akadnak idősebb rajongók is a (növekvő) nézőseregben.


A dunaújvárosiak közel merészkedtek az Elefánthoz

A banda harmadik stúdióalbumának turnéja alkalmából látogatta meg dunaújvárosi közönségét. A „Minden” című lemez a zenekar saját bevallása szerint a legfelszabadultabb albuma, amelynek létrehozásába a rajongókat is bevonták, hiszen a borító az Instagram-posztjaikból készült. Ez is mutatja, mennyire együtt él a zenekar a közönségével, és ezt a Galériában tartott koncert is alátámasztotta.

A zenekar harmadik stúdiólemezét mutatta be Dunaújvárosban

Az új album szokás szerint eklektikus, és mégis őrzi az Elefánt-dalok lényegét, amit röviden John Steinbeck szavaival foglalhatunk össze: „A legjobb könyvek arról szólnak, amit az ember már eleve tud.”


Az Elefánt zenekar nem akar újat mondani, és mégis megteszi: bár ezt az újat mi már megéltük egyszer; régen vagy nem is olyan régen…

Ennek megfelelően a lemez címadó dalában, a „Minden” című szerzeményben Váci Mihály szavai – „Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani” – tökéletesen illenek a dal többi sorához.

A dunaújvárosi közönség pedig olyan, mint egyetlen hosszú kar, amely elfogadja az Elefánt feléje nyújtott karját (lábát).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek