2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Elfogták a több millió dolláros rablás több tettesét

A brazil rendőrség kedden elfogta az előző napi több milliós paraguayi rablás tíz tettesét – közölték a szövetségi hatóságok.

A csoport részese volt annak az ötventagú, állig felfegyverzett bandának, amely Ciudad del Este városban egy széfből több millió dollárt rabolt el. A tettesek menekülés közben és egy rajtaütéskor tűzharcba keveredtek a rendőrséggel, a lövöldözésben négyen meghaltak.


A banditák a brazil határnál lévő, egyébként a csempészetről és erőszakos bűncselekményekről hírhedt településen ütöttek rajta az egyik pénzszállító cég telephelyén, ahonnan egy széfből több millió dollárt zsákmányoltak.

A tettesek 16 járművet felgyújtottak, gránátokat dobtak a cég székhelyének három pontjára, mielőtt felrobbantották volna a széfet.

Juan Cocci, a Prosegur pénzszállító cég latin-amerikai elnöke elmondta, hogy 8 millió amerikai dollárnyi pénz hiányzik a széfből, amelyben előzőleg 49 milliót tároltak.

A brazil rendőrség tájékoztatása szerint az igazságügyi szerveknek sikerült másfélmillió dollárnak megfelelő pénzt – brazil realban, paraguayi guaraníban és amerikai dollárban – megtalálni.

Anibal Lima, a paraguayi rendőrség helyi szóvivője azt mondta, hogy a tettesek vagy egy Sao Pauló-i, vagy egy Rio de Janeiró-i brazil bűnbandához tartozhatnak.

Kapcsolódó Cikkek