EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Elhunyt Földi Imre

Ebben az évben sajnos nem lehet ott Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő, hogy részt vegyen a róla elnevezett sportösztöndíj hagyományos átadóján: néhány nappal születésnapja előtt távozott közülünk ez a kiváló sportember.

Egy élő legenda ment el, aki nemcsak sportolóként, hanem emberként is igazi példakép lehet mindenki számára. Pályafutása utánozhatatlan. Olimpiai bajnok, már önmagában öt olimpiai részvétele is szinte példa nélküli: 1960-ban Rómában 6. helyezést ért el, 1964-ben Tokióban és 1968-ban Mexikóban ezüstérmes lett. 1972-ben Münchenben olimpiai bajnoki címet szerzett, 1976-ban Montrealban ötödikként zárt, a versenyzéstől 1978-ban vonult vissza. Húsz alkalommal állított fel világcsúcsot, és közel ugyanennyi éven át a világ élvonalához tartozott súlyemelésben. Csodás eredményei ellenére mindvégig megmaradt embernek, mi több, Embernek – így, nagybetűvel. Olyannak, akinek mindenkihez volt egy kedves szava és akinek az arcán mindig ott bujkált egy huncut félmosoly.


Győzelmekben, díjakban nem volt hiány pályafutása során

Évek óta hagyomány, hogy május 8-án, Földi Imre születésnapján adják át városunkban a róla elnevezett, kiváló helyi tehetségeknek járó tatabányai sportösztöndíjat. Idén is így lesz, de egy szék az első sorban üresen marad. Fájóan üresen. Egy legendával kevesebb a Földön, azonban – ahogy az egykori kiváló súlyemelő, Nagy Ákos fogalmazott – mától egy csillaggal több ragyog az égi edzőteremben. Nyugodjék békében, Imre bácsi!

A bajnok egy korábbi köszöntésén Schmidt Csaba polgármester (tőle jobbra), valamint a város és a helyi sportélet képviselői körében

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.