2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Elhunyt Usztics Mátyás

Usztics Mátyás színész halálát a művész közösségi oldalán jelentették be, a család hozzájárulásával.

A Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója 68 éves volt, nyugodjon békében!


Pályafutását 1969-ben kezdte a Nemzeti Színházban, ahol 1970-ig játszott. 1973–1975 között a szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja volt. 1975-ben átszerződött a 25. Színházhoz, amelynek 1977-ig volt tagja. 1977-ben a Mafilm társulatához került, majd szabadfoglalkozású művészként dolgozott. Utóbb egyik alapító tagja lett a Rock Színház csapatának. 1982-ben a Sztárcsinálók című, első magyar rockoperában Seneca szerepében aratott sikert. Első nagy televíziós sikerét az Angyalbőrben című sorozat hozta meg. Az 1990-es évek derekán a Kisváros című filmsorozat Hunyadi Jánosaként tűnt fel ismét a televíziók képernyőjén. Mind a komédia, mind a komolyabb műfajok terén megállta a helyét, gyakran szerepelt a Rádiókabaréban.

(A bejegyzés a család hozzájárulásával történt)Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 68-ik évében elhunyt Usztics M…

Geplaatst door Usztics Mátyás és barátai -hivatalos közösségi oldal op zondag 30 april 2017

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.