EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Debrecen

Elkészült a jövő okos tanterme

Az ország minden szegletéből érdeklődnek a Debreceni Egyetem digitális tantermei iránt, amelyek a Kossuth Gyakorlóban, valamint a Gazdaságtudományi Karon működnek.

A régióból, a fővárosból és még a Dunántúlról is érkeztek tankerületi és iskolaigazgatók az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába és Általános Iskolájába, hogy személyesen tapasztalják meg az Arany téri, speciálisan kialakított oktatóterem előnyeit. A tavaly átadott helyiségben a legmodernebb infokommunikációs eszközök használatával tarthatnak élményszerű, interaktív órákat a pedagógusok, ezzel segítve a diákok hatékonyabb tanulását. Az eszközök főként a természettudományi tantárgyak oktatására, a tehetséggondozásra és a diákok versenyekre való felkészítésére alkalmasak. A csoportmunka ösztönzi a tanulók közti interakciót, és új szintre emeli az együttműködési és kommunikációs képességeket. A digitális eszközök révén pedig a tanár könnyebben és gyorsabban ellenőrizheti, hogyan sajátították el tanítványai az óra anyagát.


A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szerzett tapasztalatok alapján több intézmény tervezi digitális terem kialakítását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.