2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Debrecen

Elkészült a jövő okos tanterme

Az ország minden szegletéből érdeklődnek a Debreceni Egyetem digitális tantermei iránt, amelyek a Kossuth Gyakorlóban, valamint a Gazdaságtudományi Karon működnek.

A régióból, a fővárosból és még a Dunántúlról is érkeztek tankerületi és iskolaigazgatók az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába és Általános Iskolájába, hogy személyesen tapasztalják meg az Arany téri, speciálisan kialakított oktatóterem előnyeit. A tavaly átadott helyiségben a legmodernebb infokommunikációs eszközök használatával tarthatnak élményszerű, interaktív órákat a pedagógusok, ezzel segítve a diákok hatékonyabb tanulását. Az eszközök főként a természettudományi tantárgyak oktatására, a tehetséggondozásra és a diákok versenyekre való felkészítésére alkalmasak. A csoportmunka ösztönzi a tanulók közti interakciót, és új szintre emeli az együttműködési és kommunikációs képességeket. A digitális eszközök révén pedig a tanár könnyebben és gyorsabban ellenőrizheti, hogyan sajátították el tanítványai az óra anyagát.


A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szerzett tapasztalatok alapján több intézmény tervezi digitális terem kialakítását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.