2017. november 10., péntek
Réka

Egyéb Debrecen

Elkészült a jövő okos tanterme

Az ország minden szegletéből érdeklődnek a Debreceni Egyetem digitális tantermei iránt, amelyek a Kossuth Gyakorlóban, valamint a Gazdaságtudományi Karon működnek.

A régióból, a fővárosból és még a Dunántúlról is érkeztek tankerületi és iskolaigazgatók az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába és Általános Iskolájába, hogy személyesen tapasztalják meg az Arany téri, speciálisan kialakított oktatóterem előnyeit. A tavaly átadott helyiségben a legmodernebb infokommunikációs eszközök használatával tarthatnak élményszerű, interaktív órákat a pedagógusok, ezzel segítve a diákok hatékonyabb tanulását. Az eszközök főként a természettudományi tantárgyak oktatására, a tehetséggondozásra és a diákok versenyekre való felkészítésére alkalmasak. A csoportmunka ösztönzi a tanulók közti interakciót, és új szintre emeli az együttműködési és kommunikációs képességeket. A digitális eszközök révén pedig a tanár könnyebben és gyorsabban ellenőrizheti, hogyan sajátították el tanítványai az óra anyagát.


A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szerzett tapasztalatok alapján több intézmény tervezi digitális terem kialakítását.

Kapcsolódó Cikkek

  • El se hinné! Ezek az idei ősz slágertermékei

    El se hinné! Ezek az idei ősz slágertermékei

    Miközben pár évvel ezelőtt még végeláthatatlan mennyiségű üzletet kellett bejárnunk, ha igazán jó áron és jó minőségben szerettünk volna hozzájutni a vágyott kandallónkhoz vagy akár a lombfújónkhoz, ma már a fotelunkban ülve is megszerezhetjük.

  • Esterházy és a színház

    Esterházy és a színház

    Egy éve nincs közöttünk Esterházy Péter író. November 4-én és 5-én fesztivált rendeztek a világhírű alkotó emlékére a Kazinczy utcai Teslában.