EUR: 323,55 Ft
CHF: 277,67 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Debrecen

Elkészült a jövő okos tanterme

Az ország minden szegletéből érdeklődnek a Debreceni Egyetem digitális tantermei iránt, amelyek a Kossuth Gyakorlóban, valamint a Gazdaságtudományi Karon működnek.

A régióból, a fővárosból és még a Dunántúlról is érkeztek tankerületi és iskolaigazgatók az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába és Általános Iskolájába, hogy személyesen tapasztalják meg az Arany téri, speciálisan kialakított oktatóterem előnyeit. A tavaly átadott helyiségben a legmodernebb infokommunikációs eszközök használatával tarthatnak élményszerű, interaktív órákat a pedagógusok, ezzel segítve a diákok hatékonyabb tanulását. Az eszközök főként a természettudományi tantárgyak oktatására, a tehetséggondozásra és a diákok versenyekre való felkészítésére alkalmasak. A csoportmunka ösztönzi a tanulók közti interakciót, és új szintre emeli az együttműködési és kommunikációs képességeket. A digitális eszközök révén pedig a tanár könnyebben és gyorsabban ellenőrizheti, hogyan sajátították el tanítványai az óra anyagát.


A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szerzett tapasztalatok alapján több intézmény tervezi digitális terem kialakítását.

Kapcsolódó Cikkek