EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XIII.kerület

Élmény ide járni a gyerekekkel

A kerületben meghatározott tervek alapján újulnak meg a parkok, zöldfelületek, játszóterek. A program fontos állomása a Kassák park átadása, ahol a terület megszépítésén, a zöldfelület bővítésén kívül a játszó-, illetve fitneszeszközök is gyarapodtak.

A Kassák Lajos utca–Lőportár utca–Tüzér utca–Taksony utca által határolt területen lévő közpark fennállása óta többször megújult. A családosok számára kitűnően megközelíthető Kassák parkot a tervezők most újragondolták. A beruházás során részben új eszközöket helyeztek ki, részben a gyerekek kedvenc játékai újultak meg. Így a csúszóhinta és a fészekhinta megmaradt, de korszerű külsőt kapott. Utóbbi a lengőhintákkal együtt új helyre költözött, így a játszótér a park közepére koncentrálódik.


Gyerek és nagyszülő is jól érzi itt magát ( Fotó: Sáfár Tibor)

Új eszköz a komplex mászóka, amely nemcsak jó szórakozást nyújt, hanem egyúttal fejleszti a kicsik ügyességét, egyensúlyozó képességét. Szintén új elem a trambulin és a mellé kihelyezett készségfejlesztő panel. A játszóeszközök alá öntött, a modern biztonsági követelményeknek is maradéktalanul megfelelő gumiburkolat készült. A felszín színes kopórétegének különös dísze a hangulatában Kassák Lajos munkásságát idéző mintázat. A Kassák Lajos utca felőli sétányon három beugró szolgál pihenősarokként, összesen 15 székkel, 25 négyzetméterrel növelve a sétány felületét.

A kihelyezett új fitneszeszközök segítségével a gyermekek mellett a sportolni vágyók is hasznosan tölthetik idejüket, mindezt 250 négyzetméteren. Ugyancsak a beruházás része volt a kutyafuttató megújítása. Két kertkapun keresztül közelíthető meg a terület, a korábbi szilárd burkolat csaknem kétszeresére nőtt, most összesen 106 négyzetméteren szaladgálhatnak az ebek.


A park növényállománya is bővült. Növényegészségügyi és baleset-megelőzési okból a három öreg, korhadt kivágott fa helyett 19 csemetét telepítettek. Újdonság a játszótér melletti kiemelt ágyás, amelyben évelő és egynyári virágok díszítik a parkot. Az önkormányzat információja szerint a beruházás összköltsége csaknem 44 millió forint volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.