EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Előállítottak egy turistát a Colosseum megrongálásáért

Előállítottak és feljelentettek egy ecuadori turistát Rómában a Colosseum megrongálása miatt.

Az 55 éves benzinkutas egy pénzérmével véste rá felesége és fia nevét és a 2017-es évszámot a frissen felújított ókori amfiteátrum egy tartópillérére hétfő délután. Egy idegenvezető észrevette a rongálását és szólt a biztonsági szolgálatnak. A rongálót elfogták és a legközelebbi csendőrőrsre vitték, ahol történelmi és művészeti jelentőségű épület megrongálása miatt jelentették fel.


Büntetését egy bíró fogja megállapítani, korábbi hasonló esetekben 20 ezer euróig (6,2 millió forint) terjedő bírságot szoktak kiszabni.

A dél-amerikai turista meglepődött, azt mondta, fogalma sem volt tettének súlyosságáról. A férfi szabadlábon védekezhet, de a vandalizmusra felhasznált euróérmét elkobozták tőle.

Februárban egy turistaként Rómába látogató francia rendőrnőt jelentettek fel hasonló cselekményért.

Az efféle rongálásokat olyan súlyosan ítélik meg Rómában, hogy Virginia Raggi főpolgármester személyesen reagált a legújabb esetre. “Róma megérdemli a tiszteletet. Aki Rómát sebzi meg, minden rómait sebez meg, és mindazokat, akik szeretik ezt a várost” – írta Twitter-üzenetében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

 • Orbán Viktor: A horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges

  Orbán Viktor: A horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges

  Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is a helyszínen, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban nézi meg a labdarúgó-világbajnokság döntőjét. A Nemzeti Sportnak adott interjúban a kormányfő elárulja, hogy a döntőben is a horvátoknak szorít, és amondó, hogy a torna egyik legkisebb országának sikere nekünk, magyaroknak is reményt adhat.