EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Először tűzi műsorra a Hamletet a Vígszínház ősszel

Százhuszonkét évad alatt először tűzi műsorára a Vígszínház William Shakespeare legendás művét, a Hamletet. Az előadást ősszel mutatják be Eszenyi Enikő rendezésében, Hamletként a társulathoz szerződő ifj. Vidnyánszky Attila látható majd.

A 2017/18-as évad további bemutatóit a május 1-jei VígMajálison jelenti be Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója – közölte a színház az MTI-vel.


A közleményében Eszenyi Enikőt idézik, aki elmondta: már túl vannak a Hamlet olvasópróbáján, épp az elemző próbák zajlanak délelőttönként. Antal Csaba nagyon izgalmas díszletet tervezett – emelte ki. “Egyszerre nagy felelősség és különleges érzés ennek az előadásnak a rendezése, hiszen ezek között a falak között még nem játszottuk ezt a legendás drámát” – mondta Eszenyi Enikő.

Claudiusként Hegedűs D. Gézát, Gertrudként Börcsök Enikőt, Poloniusként pedig Fesztbaum Bélát láthatja a közönség. “Az előadással ismét gazdagodik a Vígszínház Shakespeare-ciklusa, amelyre nagyon büszke vagyok” – fogalmazott az igazgató.


Eszenyi Enikő elmondta: következő évaduk – akárcsak Shakespeare legtöbbet idézett drámája, a Hamlet – a legcsodálatosabb teremtményről, magáról az emberről, az emberi lélekről szól.

“Mindenkit várunk szeretettel május 1-jén 15 órára a Vígszínházba, ahol fény derül a nagy titokra, a 122. évadunk többi bemutatójára is” – fogalmazott, hozzátéve: bárki találkozhat a társulat tagjaival, ha ellátogat a VígMajálisra, ahol a tavaly forgatott vígszínházi kisfilmek premierje mellett A Grund – vígszínházi fiúzenekar bemutatkozó koncertjével és számos meglepetéssel várják a közönséget.

A Vígszínház “születésnapjára” a belépés díjtalan, a VígMajálison résztvevők 5 százalék kedvezménnyel válthatják meg bérletüket a következő évadra és 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a színház előadásaira.

“Azoknak sem kell elkeseredni, akik nem tudnak május 1-jén Budapestre utazni, a Víg hivatalos Facebook-oldalán 15 órától élőben követhetik majd a társulat különleges műsorát” – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek