EUR: 311,70 Ft
CHF: 288,32 Ft
2017. április 27., csütörtök
Zita

Egyéb Tatabánya

Emberöltőnyi történelem

Megszületik a föld ötmilliárdodik lakója, elindul a Szomszédok című sorozat – és megalakul a Bárdos László Gimnázium. Mind-mind 1987 eseményei közé tartozik, így sokakkal ünnepelt együtt jubileumot a tatabányai intézmény.

Fennállása harmincadik évfordulója előtt április 12-én délelőtt színes programokkal, délután pedig nagyszabású gálával tisztelgett az iskola. Ki mit tud, iskolatörténeti vetélkedő, ismeretterjesztő előadások és barátságos futballmeccs tették különlegessé házon belül a nap első felét, hogy aztán késő délután a Jászai Mari Színházban öregdiákokkal és egykori pedagógusokkal közösen ünnepeljék a kerek évfordulót. Ennek tiszteletére több év kihagyás után újra összeállt az egykori bárdosos tanulókból álló Lloyds énekegyüttes, amelynek tagjai ezúttal is bizonyították: öregdiák nem vénember, és fantasztikus hangulatot varázsoltak a színpadra. A jókedvet csak fokozta a Show Formációs Táncegyüttes és a Bányász Táncegyüttes bárdosos tagjainak fellépése.

Megható pillanatokból sem volt hiány, hiszen mindenki keze egyszerre lendült tapsra a még jelenleg is aktív alapító pedagógusok köszöntésekor. Geiger Péter, Pleier Tamás, Salamon Zsolt, Sipos Etelka, Varga Mária és a gálán sajnos megjelenni nem tudó Varga Istvánné fiatalok ezreit oktatta-nevelte az elmúlt három évtized során. Szülői tapasztalatait elevenítette fel Bencsik János országgyűlési képviselő, míg Schmidt Csaba polgármester öregdiákként nosztalgiázott. A programot a mostani kis és nagy elsősök, vagyis az ötödikes és kilencedikes osztályok műsora tette teljessé, melyben az alapítás évének dalai és divatja köszönt vissza. A gimnázium összetartó közössége ezúttal is bebizonyította: egy emberöltőnyi történelem egy iskola élete során is számtalan felejthetetlen emléket rejthet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fürdőzés a patakban

    Fürdőzés a patakban

    A Sátormegi-patak mentén sétálgatva, ha jól figyelünk, észrevehetünk pár, a hideg vízben hűsölő foltos szalamandrát.

  • Ember és állat együtt

    Ember és állat együtt

    A Pestújhelyi Közösségi Házban immár negyedik alkalommal rendezte meg az Állat és Ember Egyesület azt az egész napos kutyás bulit, amelyen a különböző versenyeknek és bemutatóknak köszönhetően a kutyák nélkül érkezők is jól szórakoztak.