EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Emberöltőnyi történelem

Megszületik a föld ötmilliárdodik lakója, elindul a Szomszédok című sorozat – és megalakul a Bárdos László Gimnázium. Mind-mind 1987 eseményei közé tartozik, így sokakkal ünnepelt együtt jubileumot a tatabányai intézmény.

Fennállása harmincadik évfordulója előtt április 12-én délelőtt színes programokkal, délután pedig nagyszabású gálával tisztelgett az iskola. Ki mit tud, iskolatörténeti vetélkedő, ismeretterjesztő előadások és barátságos futballmeccs tették különlegessé házon belül a nap első felét, hogy aztán késő délután a Jászai Mari Színházban öregdiákokkal és egykori pedagógusokkal közösen ünnepeljék a kerek évfordulót. Ennek tiszteletére több év kihagyás után újra összeállt az egykori bárdosos tanulókból álló Lloyds énekegyüttes, amelynek tagjai ezúttal is bizonyították: öregdiák nem vénember, és fantasztikus hangulatot varázsoltak a színpadra. A jókedvet csak fokozta a Show Formációs Táncegyüttes és a Bányász Táncegyüttes bárdosos tagjainak fellépése.


Megható pillanatokból sem volt hiány, hiszen mindenki keze egyszerre lendült tapsra a még jelenleg is aktív alapító pedagógusok köszöntésekor. Geiger Péter, Pleier Tamás, Salamon Zsolt, Sipos Etelka, Varga Mária és a gálán sajnos megjelenni nem tudó Varga Istvánné fiatalok ezreit oktatta-nevelte az elmúlt három évtized során. Szülői tapasztalatait elevenítette fel Bencsik János országgyűlési képviselő, míg Schmidt Csaba polgármester öregdiákként nosztalgiázott. A programot a mostani kis és nagy elsősök, vagyis az ötödikes és kilencedikes osztályok műsora tette teljessé, melyben az alapítás évének dalai és divatja köszönt vissza. A gimnázium összetartó közössége ezúttal is bebizonyította: egy emberöltőnyi történelem egy iskola élete során is számtalan felejthetetlen emléket rejthet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.