EUR: 308,43 Ft
CHF: 282,32 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb Tatabánya

Emberöltőnyi történelem

Megszületik a föld ötmilliárdodik lakója, elindul a Szomszédok című sorozat – és megalakul a Bárdos László Gimnázium. Mind-mind 1987 eseményei közé tartozik, így sokakkal ünnepelt együtt jubileumot a tatabányai intézmény.

Fennállása harmincadik évfordulója előtt április 12-én délelőtt színes programokkal, délután pedig nagyszabású gálával tisztelgett az iskola. Ki mit tud, iskolatörténeti vetélkedő, ismeretterjesztő előadások és barátságos futballmeccs tették különlegessé házon belül a nap első felét, hogy aztán késő délután a Jászai Mari Színházban öregdiákokkal és egykori pedagógusokkal közösen ünnepeljék a kerek évfordulót. Ennek tiszteletére több év kihagyás után újra összeállt az egykori bárdosos tanulókból álló Lloyds énekegyüttes, amelynek tagjai ezúttal is bizonyították: öregdiák nem vénember, és fantasztikus hangulatot varázsoltak a színpadra. A jókedvet csak fokozta a Show Formációs Táncegyüttes és a Bányász Táncegyüttes bárdosos tagjainak fellépése.

Megható pillanatokból sem volt hiány, hiszen mindenki keze egyszerre lendült tapsra a még jelenleg is aktív alapító pedagógusok köszöntésekor. Geiger Péter, Pleier Tamás, Salamon Zsolt, Sipos Etelka, Varga Mária és a gálán sajnos megjelenni nem tudó Varga Istvánné fiatalok ezreit oktatta-nevelte az elmúlt három évtized során. Szülői tapasztalatait elevenítette fel Bencsik János országgyűlési képviselő, míg Schmidt Csaba polgármester öregdiákként nosztalgiázott. A programot a mostani kis és nagy elsősök, vagyis az ötödikes és kilencedikes osztályok műsora tette teljessé, melyben az alapítás évének dalai és divatja köszönt vissza. A gimnázium összetartó közössége ezúttal is bebizonyította: egy emberöltőnyi történelem egy iskola élete során is számtalan felejthetetlen emléket rejthet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.