EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Salgótarján

Emléktáblát avattak az évfordulón

Húszéves a megyei építész- és mérnöki kamara, ez alkalomból március 28-án az alakulásnak helyet adó épület, a volt MTESZ-székház falán emléktáblát avattak. Az ünnepi programok sorában taggyűlés és kiállításmegnyitó is szerepelt.

– A Nógrád Megyei Mérnöki Kamara és a Nógrád Megyei Építész Kamara is itt, a volt MTESZ-székházban tartotta alakuló taggyűlését. Előbbi 1996. november 22-én, utóbbi december 5-én. A bejegyzés húsz éve januárban, illetve februárban történt meg – avatta be a részletekbe a hallgatóságot a mérnöki kamara alapító elnöke, Kövesi Tibor az emléktábla-avatáson mondott beszédében, s kiemelte, hogy az elmúlt húsz évben mindkét szervezet hozzájárult a társadalom fejlődéséhez. – Még többel tudnánk hozzájárulni, ha több lehetőséget és emellett több kötelességet kapnánk a döntéshozóktól – hívta fel a figyelmet.Kenyeres István, a Nógrád Megyei Építész Kamara elnöke és Bózvári József, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke az emléktáblával az avatás utáni percekben
Fotók: Nógrád Megyei Mérnöki Kamara

Az emlékező gondolatok után Bózvári József, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke és Kenyeres István, a Nógrád Megyei Építész Kamara elnöke leleplezték az emléktáblát. Ezután ünnepi taggyűlést tartottak a Dornyay Béla Múzeumban, ahol beszédet mondott többek mellett Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara országos elnöke is. Az évfordulós program az építészek munkáinak bemutatását szolgáló kiállítás megnyitójával zárult.


Az avatáson a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara alapító elnöke, Kövesi Tibor mondott beszédet
Fotók: Nógrád Megyei Mérnöki Kamara

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.