EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,49 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Külföld

EP-elnök: megoldás kell a Nagy-Britanniában dolgozó uniós munkavállalók problémájára

Az Egyesült Királysággal folytatandó kilépési tárgyalásokkal kapcsolatban az Európai Parlament elsődleges célja, hogy minél hamarabb megoldás szülessen a Nagy-Britanniában dolgozó uniós munkavállalók és az ott tanuló diákok problémáira – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szombaton, az unióban maradó tagállamok vezetőinek brüsszeli találkozóján elmondott beszédében.

A csúcsértekezleten – amely elsősorban ezzel a témával foglalkozott – Tajani hangsúlyozta, hogy a tagországok egységének kell jellemeznie a Brexit-tárgyalások előkészítését és azok levezetését is.


Kijelentette, nem szabad kompromisszumokat kötni a jövőbeli gazdasági és kereskedelmi együttműködés, valamint a védelem és a biztonság területén, ugyanis senkinek sem érdeke, hogy gyengítse az együttműködést ezeken a területeken.

Nem pusztán a Brexit okozta hátrányok minimalizálására, hanem az abból adódó előnyök kiaknázására is törekednie kell az unióban maradó 27 tagállamnak – hangsúlyozta az uniós parlament elnöke.

Kapcsolódó Cikkek