EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XXIII.kerület

Építkezni lehetne a szemétből

Ellepte az illegálisan lerakott hulladék az egykori dugattyúgyűrűgyár területét. Hosszú évek alatt több tonna szemét gyűlt össze a soroksári Millenniumtelepen, amely egykoron a Római Birodalomnak is fontos volt, de ma már senkit nem érdekel, hogy mi lesz vele.

Egy lakossági bejelentésnek köszönhetően a Hulladékvadász csapata látogatott el a Duna-part melletti területre, ahol áldatlan állapotokkal találkoztak. A lebontott dugattyúgyűrűgyár helyén szeméttelep lett az elmúlt évek alatt. A honlap beszámolója szerint kórházi pelenkáktól a komplett fürdőszobáig minden megtalálható XXIII. kerület legszemetesebb ingatlanán.


Szemét, míg a szem ellát (fotó: hulladekvadasz.hu)

A területen nemcsak a szemét okoz problémát, hanem a szemét által odavonzott patkányok tetemes mennyisége is. A soroksári testület is foglalkozott a helyszínnel tavaly decemberben. Egy részlet a dokumentumból: „A patkányok előfordulása nem csak a Dugattyúgyűrű gyár területén, hanem a kerület központi részén is, illetve a Horgászparton is több helyen, de főleg a Duna-part környékén volt megfigyelhető. Minden esetben – amikor jelzés érkezik – a kollégák felveszik a Bábolna Bio céggel a kapcsolatot, akik azonnal patkányfogókat hoznak.”

Az alapok meglennének egy épület felhúzásához (fotó: hulladekvadasz.hu)

Ez lesz a fürdőszoba (fotó: hulladekvadasz.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

A terület a Hulladékvadász információi szerint magántulajdon, de ennek ellenére a helyszínen háztartási szeméttől egészen a veszélyes hulladékig mindenféle megtalálható. Valószínűsíthetően a hulladék gazdája könnyen azonosítható lehetne, mivel a szemétkupacokban iratok, számlák is vannak. A dugattyúgyűrűgyár mellett korábban sportpálya is üzemelt – ennek maradványai mára szinte felismerhetetlenek –, amelyet 1989 után értékesítettek.


Rómának fontos volt

Itt húzódott a Római Birodalom pannóniai határvonala. A terület központi része egy őrtorony volt. Maradványai – amelyeket már feltártak, majd betemettek – a néhai dugattyúgyűrűgyár és sporttelepe területén találhatók. Innen  száz méterre északra pedig a település tatárjárás előtti templomának alapjai vannak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.