2018. december 18., kedd
Auguszta

Sport

Erdei: Ha kell, az asztalra csapok

Ahhoz képest, hogy forradalmi változást sürgettek a Csötönyi Sándor távozását követelők, majdhogynem unalmas közgyűlésen ültette a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az elnöki székbe Erdei Zsoltot, aki megválasztása után nyilatkozott a Lokálnak.

– Sokak szerint a ringben vagy mellette könnyebb. Nem fogja megbánni a mostani döntését néhány hónap múlva?


– Remélem, évekkel később sem, de ehhez úgy kell végeznem dolgomat, hogy jöjjenek az eredmények, hiszen a létünket a meccsek, az eredmények határozzák meg, ezek híján nem kapunk támogatást. Nem voltak elnöki ambícióim, a családomtól veszem el az időt, de az ökölvívás már egy harminchárom éve tartó szerelem.

– Sokak szerint a profik elszipkázzák az amatőr tehetségeket.


– A többség éppen azért vált, mert nincs eredménye az amatőrök között. Kokó, vagy éppen én, komoly eredményekkel a tarsolyunkban álltunk profinak. Mindenesetre szorosabb kapcsolatot kellene ápolni a hivatásosokkal, mert ebből mindenki előnyt kovácsolhat. Az az ideális, ha Eb-, vb- vagy olimpiai érem birtokában állunk profinak. Most egy jó amatőr többet keres, mint egy gyenge profi.

MTI Fotó: Kovács Attila


– A ringben tiszták a viszonyok, az elnöki székben már kevésbé. Nem fél a sunyi támadásoktól?

– Békés ember vagyok, kerülöm a konfliktusokat, amennyire lehet, de be is tudok keményíteni, és ha kell, az asztalra csapok.

– Elődje azt tanácsolta, nézzen többet a háta mögé. Megfogadja a tanácsot?

– Csötönyi Sándor akkor is egy puccs áldozata lett, hogy végül önként mondott le, hiszen elfogyott körülötte a levegő. Komoly érdemei voltak, de kellett a vérfrissítés. Én biztosan nem leszek huszonegy évig elnök.

–  Mi lesz a Madárfészekkel, az ökölvívó akadémiájával?

–  Sajnos azt nem tudom tovább csinálni, ez a tisztség egész embert kíván, például egyre több időt kell szentelni annak, hogy az ökölvívásban meggyengült magyar sportdiplomácia újra erőre kapjon.

 

Bunyós Pityu nem kellett az elnökségbe

Furcsa módon kimaradt a megújult elnökségből Szikora István, az egyetlen ember, aki ökölvívóként és edzőként is többször megmérette magát, ám igen kevés támogatója akadt.

– Számítottam erre, de mégis megpróbáltam – mondta a Bunyós Pityu néven a show-bizniszben is ismert öklöző. – Tudom, hogy szükség van ismert üzletemberekre, támogatókra, de azért a szakma is képviseltethette volna magát általam. Továbbra is segíteni szeretnék, de lehet, hogy inkább a profik felé fordulok.

 

Kapcsolódó Cikkek