2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra

Erdei: Két végén égetem a gyertyát

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke lett és hétről hétre bizonyít a TV2-n futó A Nagy Duettben, hamarosan pedig újra apa lesz – Erdei Zsoltnak egy perc szabadideje sincs, és emiatt a párkapcsolatát is félti. A Lokál Extrának arról is mesélt, hogy az utóbbi időben komoly fájdalmak gyötrik, nem tudja behajlítani a térdét.

Erdei Zsolt fotó: DFP

Erdei Zsolt ugyan nem tartja magát karrierista alkatnak, inkább úgy érezte, hogy feladata van a Magyar Ökölvívó Szakszövetség élén.


– Nagyon remélem, hogy megmarad az az egység, amit most látok. Tényleg nem voltak ilyen ambícióim, mégis úgy éreztem, hogy tudok segíteni. A felnőtt versenyzőink nem igazán képesek komoly eredményeket elérni, és elsősorban ezen szeretnék változtatni. Persze nem tudom megígérni, hogy ez hamar meg fog történni – fejtegette Erdei, aki elvállalta a szereplést a TV2-n futó A Nagy Duett című műsorban. Szereti a kihívásokat, lelkiismeretesen készül is, de ez nem mindig egyszerű. Nem szokott panaszkodni, ám azt most nagy nehezen bevallotta, hogy fél éve folyamatosan fáj a lába.

– Nehezen tudom behajlítani a jobb lábamat, emiatt például a guggolás is elég fájdalmas. Olyan, mintha a külső térdhajlatom valamiért nem engedné, hogy behajlítsam. Ez eléggé korlátozza a mozgásomat, és el is megyek majd orvoshoz, addig pedig összeszorítom a fogam. Ha a doktor felír valamilyen gyógyszert, akkor beveszem, amúgy meg nem szedek semmit, de nem is nyavalygok – mondta az egykori bokszoló, aki úgy érzi, hogy „krónikus fáradékonyságban” szenved. A sok tennivaló mellett kevés ideje jut a családra és még kevesebb magára.


– Kétségtelen, hogy két végén égetem a gyertyát, de remélem, hogy lesz nyugodtabb időszaka is az életemnek. Sok mindennek akarok megfelelni, szeretnék jó elnök lenni, és A Nagy Duett is komoly odafigyelést és elfoglaltságot jelent. Rengeteg a megkeresés, folyamatosan csörög a telefonom, és persze a családot sem lenne szabad háttérbe szorítani. Voltak már ebből viták otthon, féltem a kapcsolatomat, de szerencsére a párom nagyon megértő. Persze van, hogy besokall, de messzemenőkig megteszek mindent, hogy biztosítsam a nyugodt családi hátteret. Sokszor hulla vagyok, amikor hazaérek, de arra például mindig kerítek időt, hogy meséljek a gyerekeknek. Ők a legfontosabbak számomra – sóhajtotta Erdei.

Erdei Zsolt és családja (Fotó: Máté Krisztián)

Fia, Viktor már tízéves, kislánya, Gréti pedig hamarosan három lesz. A család sokáig aggódott a kicsiért, mert három hónappal korábban született a vártnál, mindössze 920 grammal. Madár korábban úgy fogalmazott, hogy amikor idő előtt megszületett a kislánya, azonnal tátongó ürességet érzett a testében és a lelkében. Kicsit meg is ijedt, mert Gréti olyan kicsi volt. Az egész karja akkora volt, mint Erdei mutatóujja. Pokoli nehéz időszak várt rájuk, ráadásul napokig meg sem érinthették a babát, mert inkubátorban feküdt. Szerencsére Gréti igazi küzdő, ma már egészséges, mosolygós kislány.

– Grétike olyan édes és okos, már kezdi utolérni a kortársait, alakul a mozgáskoordinációja. Azt hiszem, nagyon kiegyensúlyozott gyerek, rengeteg szeretetet kap tőlünk, persze nem titkolom, hogy főleg az édesanyja foglalkozik vele. Korábban Dévényi-tornára jártunk, de már nem kell mennünk kezelésre. Boldog vagyok, hogy egészséges, azt hiszem, ennél többet egy apa nem is kívánhat… – tette hozzá Erdei, aki alig várja, hogy újra édesapa legyen. Kiderült ugyanis, hogy kedvese, Réka várandós. Nem tervezték az újabb babát, de örülnek, hogy ismét bővül a család.

– Bízom benne, hogy nem ismétlődik meg az, ami Grétivel. Próbálom is Rékát nyugtatni, de mivel ő élte át azt a műtétet, ő járt naponta a kórházba a pinduri kisbabánkhoz és most ő van vele itthon, érthető az aggodalma – mondta Madár a Bestnek, de egyelőre úgy tűnik, minden rendben van a terhességgel. Kisfiút várnak, aki július végén érkezik. A házaspár szeretné Vilmosnak elnevezni a kicsit, mert szerintük ez a név kedvességet sugall és mosolyra derít.

Kapcsolódó Cikkek