2017. november 22., szerda
Cecília

Belföld

Este hattól meghalhat Budapest

Szerda reggel 9-kor elkezdődött az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról – írta az Index.

A portál szerint a szakszervezetek azt tervezik, hogy a munkabeszüntetés második napjától csak reggel 6-kor indulna be a BKV, de este hatig a rendes menetrend szerint járnának a járatok, 18 órától viszont teljesen leállna minden szolgáltatás. Így teljesülne, hogy napi átlagban a járatok 66 százaléka közlekedjen. A szakszervezetek fontosnak tartják az utasok biztonságát, ami ilyen forgatókönyv mellett nem kerülne veszélybe.


– Arra számítok, hogy lesz megegyezés és nem lesz sztrájk. A szakszervezetek követelése három év alatt 30 milliárd forint, ennek a töredéke áll rendelkezésünkre – mondta Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója, aki szerint önkormányzati vagy állami segítség nélkül ezt nem tudják megadni. Az Origo szerint az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök egyeztetett Tarlós István főpolgármesterrel, aki már a szakszervezeti vezetőkkel is leült tárgyalni.

Jó hír, hogy az esetleges sztrájk bizonyosan nem érinti a buszvonalak egy részét, ahol a VT-Arriva vagy a Volánbusz szolgáltat. A HÉV is járni fog, mert tavaly átkerült a MÁV-hoz.


További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Zagyva tagadja a zsidózást

    Zagyva tagadja a zsidózást

    Rágalomnak tartja és visszautasítja az antiszemitizmus emlegetését Zagyva György Gyula annak a rádiófelvételnek a kapcsán, amiről a Lokál is beszámolt. A Mandiner írta meg elsőként, hogy a holokauszton nevetgélt és viccelődött társaival együtt a Jobbik volt parlamenti képviselője, akiről tegnap egy újabb kínos hangfelvétel került nyilvánosságra.

  • Tableteket tesztelnek a légi mentők

    Tableteket tesztelnek a légi mentők

    Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.