EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Este hattól meghalhat Budapest

Szerda reggel 9-kor elkezdődött az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról – írta az Index.

A portál szerint a szakszervezetek azt tervezik, hogy a munkabeszüntetés második napjától csak reggel 6-kor indulna be a BKV, de este hatig a rendes menetrend szerint járnának a járatok, 18 órától viszont teljesen leállna minden szolgáltatás. Így teljesülne, hogy napi átlagban a járatok 66 százaléka közlekedjen. A szakszervezetek fontosnak tartják az utasok biztonságát, ami ilyen forgatókönyv mellett nem kerülne veszélybe.


– Arra számítok, hogy lesz megegyezés és nem lesz sztrájk. A szakszervezetek követelése három év alatt 30 milliárd forint, ennek a töredéke áll rendelkezésünkre – mondta Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója, aki szerint önkormányzati vagy állami segítség nélkül ezt nem tudják megadni. Az Origo szerint az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök egyeztetett Tarlós István főpolgármesterrel, aki már a szakszervezeti vezetőkkel is leült tárgyalni.

Jó hír, hogy az esetleges sztrájk bizonyosan nem érinti a buszvonalak egy részét, ahol a VT-Arriva vagy a Volánbusz szolgáltat. A HÉV is járni fog, mert tavaly átkerült a MÁV-hoz.


További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek