EUR: 323,23 Ft
CHF: 283,13 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Este hattól meghalhat Budapest

Szerda reggel 9-kor elkezdődött az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról – írta az Index.

A portál szerint a szakszervezetek azt tervezik, hogy a munkabeszüntetés második napjától csak reggel 6-kor indulna be a BKV, de este hatig a rendes menetrend szerint járnának a járatok, 18 órától viszont teljesen leállna minden szolgáltatás. Így teljesülne, hogy napi átlagban a járatok 66 százaléka közlekedjen. A szakszervezetek fontosnak tartják az utasok biztonságát, ami ilyen forgatókönyv mellett nem kerülne veszélybe.


– Arra számítok, hogy lesz megegyezés és nem lesz sztrájk. A szakszervezetek követelése három év alatt 30 milliárd forint, ennek a töredéke áll rendelkezésünkre – mondta Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója, aki szerint önkormányzati vagy állami segítség nélkül ezt nem tudják megadni. Az Origo szerint az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök egyeztetett Tarlós István főpolgármesterrel, aki már a szakszervezeti vezetőkkel is leült tárgyalni.

Jó hír, hogy az esetleges sztrájk bizonyosan nem érinti a buszvonalak egy részét, ahol a VT-Arriva vagy a Volánbusz szolgáltat. A HÉV is járni fog, mert tavaly átkerült a MÁV-hoz.


További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomozást rendelt el az Altus Portfólió Kft. gyanús hitelezési gyakorlata ügyében a Fővárosi Főügyészség. Mint ismeretes: a Magyar Nemzeti Bank augusztusban 15 millió forintos bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére, mert a kft.

  • Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Egymilliárd forintos beruházással épült robotizált tehénistállót adtak át csütörtökön Kocson; az Aranykocsi Zrt. létesítményében az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.