2019. február 22., péntek
Gerzson

Tech

Ez már a jövő! Kutyacsősz és ernyőtartó drónok

Az Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyen a Ford munkatársai bemutathatták, hogyan varázsolnák szebbé az életet a „jövő városában”. Az ötletek közt szerepelt a drónokat és áruszállítókat kombináló Autolivery szolgáltatás és az elektromos Carr‑E platform is.

A távvezérelt „kutyacsősz” megsétáltatja és megeteti a kutyát, feltakarít utána, és a tulajdonos mindezt okostelefonján követheti, utasításokat is adhat és dicsérhet is. Ezt a programot biztosan örömmel fogadnák azok, akik egész nap dolgoznak vagy például egy lábsérülés ideiglenesen ágyhoz köti őket.


Megsétáltatja a kedvencet

Egy okostelefon és egy okosnyakörv segítségével a rendszer tudná, mikor kell hazavinni a kutyát vagy hogy mikor evett utoljára az állat. Itzel Cortés dizájnert kutyája, Libuba ihlette meg, amikor kidolgozta ez a tervet. A tacskóról egy tetoválást is visel a karján, róla mintázta a szerkezet első vázlatait.

Irányítja az esernyőt

A Ford munkatársai több száz innovációval neveztek be az Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyre. A kéz nélkül használható esernyő, azaz a felhasználó fölött lebegő „szárazon tartó drón” vagy az „intelligens vezetőkutya” a vakoknak és a gyengénlátóknak segítene, figyelve előttük az utat és fülhallgatón át irányítva őket.


Megmondja, hogy mi van az úton

A verseny jól példázza a Ford folyamatos törekvését az új ötletekre és az innovatív gondolkodásmódra. A vállalat nemrégiben nyitotta meg Kölnben új innovációs központját, amelynek műhelyeit a munkatársak egyéni igényei szerint alakították ki. A központban képzési és ötletelési üléseket szerveznek, valamint névtelen hozzáférést biztosítanak a kutatási információkhoz. A Ford munkatársai tavaly több mint 8000 találmány terveit nyújtották be.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek