2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Ezek a bűnözők jutottak be a migránsokkal Magyarországra

Az Origóhoz eljutott egy lista, amely olyan emberek neveit tartalmaz, akik a bevándorlási hullámmal érkeztek Magyarországra, és súlyos bűncselekményeket követtek el vagy a határátlépés után, vagy még az előtt.

A felsorolt személyek közt van az az afgán férfi is, aki a 71 menekült halálát okozó “halálkamion” eset szervezője volt, ő például 2013 óta Magyarországon élt. De rajta kívül többeknek is emberölés miatt gyűlt meg a bajuk a hatóságokkal – írja az Origo. De akadnak köztük szexuális erőszakban, embercsempészetben és kábítószer-kereskedelemben érintettek is.


Az Origo cikkéből az is kiderül, jó páran még mindig Magyarországon vannak, pedig már kiutasították őket az országból.

Tényszerű megállapítással kezdődik a dokumentum, amelyben olyan, Magyarországra érkezett bevándorlók neve szerepel, akik súlyos bűncselekményeket követtek el a határátlépés után, vagy még az előtt – írja a lap. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) adataira támaszkodó, néhány oldalas anyagban az olvasható, hogy az elmúlt két évben az illegális migráció növekedésével megnőtt az olyan bűncselekmények száma, amelyek konkrétan bevándorlókhoz köthetőek, és magyar állampolgárok vagy külföldiek sérelmére történtek.

A dokumentum összesen 21 nevet tartalmaz, többen emberölés miatt, mások szexuális erőszak vagy éppen kábítószer-kereskedelem miatt szerepelnek a gyűjtésben. Szinte mindegyiküket régen kiutasították az országból, ennek ellenére sokan közülük még mindig Magyarországon tartózkodnak, jellemzően a börtönbüntetésüket töltik.

A részletes listát itt olvashatja el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.