2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Ezek a bűnözők jutottak be a migránsokkal Magyarországra

Az Origóhoz eljutott egy lista, amely olyan emberek neveit tartalmaz, akik a bevándorlási hullámmal érkeztek Magyarországra, és súlyos bűncselekményeket követtek el vagy a határátlépés után, vagy még az előtt.

A felsorolt személyek közt van az az afgán férfi is, aki a 71 menekült halálát okozó “halálkamion” eset szervezője volt, ő például 2013 óta Magyarországon élt. De rajta kívül többeknek is emberölés miatt gyűlt meg a bajuk a hatóságokkal – írja az Origo. De akadnak köztük szexuális erőszakban, embercsempészetben és kábítószer-kereskedelemben érintettek is.


Az Origo cikkéből az is kiderül, jó páran még mindig Magyarországon vannak, pedig már kiutasították őket az országból.

Tényszerű megállapítással kezdődik a dokumentum, amelyben olyan, Magyarországra érkezett bevándorlók neve szerepel, akik súlyos bűncselekményeket követtek el a határátlépés után, vagy még az előtt – írja a lap. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) adataira támaszkodó, néhány oldalas anyagban az olvasható, hogy az elmúlt két évben az illegális migráció növekedésével megnőtt az olyan bűncselekmények száma, amelyek konkrétan bevándorlókhoz köthetőek, és magyar állampolgárok vagy külföldiek sérelmére történtek.

A dokumentum összesen 21 nevet tartalmaz, többen emberölés miatt, mások szexuális erőszak vagy éppen kábítószer-kereskedelem miatt szerepelnek a gyűjtésben. Szinte mindegyiküket régen kiutasították az országból, ennek ellenére sokan közülük még mindig Magyarországon tartózkodnak, jellemzően a börtönbüntetésüket töltik.

A részletes listát itt olvashatja el.

Kapcsolódó Cikkek