EUR: 323,05 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Tech

Ezeket az adatokat gyűjti a Windows

A Microsoft  részletes listát csinált arról, hogy pontosan milyen adatokat gyűjt a felhasználók gépeiről a Windows. Az alapszintű telemetria a rendszer működésére vonatkozó adatokat szedi össze a hardveres stabilitástól a különböző folyamatok sikeres lezárásáig.  

A Microsoft láthatóan nagyon odafigyelt, hogy személyes adatot ne gyűjtsön, az egyes eszközöket névtelen, de egyedi azonosítók alapján vizsgálja. Az adatgyűjtésnek nem része semmilyen felhasználói adat, így szöveges vagy képi adatok nem jutnak fel a szolgáltatásba. A programnak kifejezetten az a célja, hogy a Windows stabilitását javítsa és minden olyan információt összegyűjtsön, amelyekkel a hibaforrásokat megtalálja és hibákhoz tudja rendelni. A Microsoft igyekszik a rendszert megbízhatóan és biztonságosan tartani. A tartalomfogyasztásra vonatkozó analitika is a lejátszott tartalom felbontását, színpalettáját nézi, az élvezhetőségét vizsgálja, illetve azt, hogy a lejátszás mennyire volt folyamatos és honnan érkezett a problémás adatcsomag. Ezek az adatok nem különböznek attól, amit a mobilappok kapcsán a fejlesztők már évek óta használnak felhasználói analitikára.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy nő lett hazánk legsokoldalúbb informatikusa

  Egy nő lett hazánk legsokoldalúbb informatikusa

  1867 feladat, 19 szakmai partner, 2600 versenyző, és egy abszolút győztes, Borbély Zsófia, aki a “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” cím mellé a „Legkiválóbb Női Versenyző” különdíjat is megkapta.

 • Évente több tízmilliárd eurót kell fordítani mesterségesintelligencia-kutatásokra

  Évente több tízmilliárd eurót kell fordítani mesterségesintelligencia-kutatásokra

  Az Európai Bizottság 2020 végéig legalább 20 milliárd euró (mintegy 6400 milliárd forint), az azt követő évtizedben pedig évente több mint 20 milliárd euró összegű állami és magánberuházást tesz lehetővé mesterségesintelligencia-kutatásra és a terület innovációjára, annak érdekében, hogy Európa vezető szerepet töltsön be az MI etikus és biztonságos alkalmazásában.

 • Ördögi, 300 lóerős motor hajtja a Cuprát

  Ördögi, 300 lóerős motor hajtja a Cuprát

  Önálló márkává alakult a Cupra. A szó a Cup és a Racing (kupaverseny) összetételéből alakult ki, a SEAT a Leon első és az Ibiza második generációjából csinált erősebb motorokkal ellátott Cupra-modelleket, az önállósodott Cupra első modellje pedig az Ateca alapjain kelt új életre.