2017. november 18., szombat
Jenő

Tech

Ezeket az adatokat gyűjti a Windows

A Microsoft  részletes listát csinált arról, hogy pontosan milyen adatokat gyűjt a felhasználók gépeiről a Windows. Az alapszintű telemetria a rendszer működésére vonatkozó adatokat szedi össze a hardveres stabilitástól a különböző folyamatok sikeres lezárásáig.  

A Microsoft láthatóan nagyon odafigyelt, hogy személyes adatot ne gyűjtsön, az egyes eszközöket névtelen, de egyedi azonosítók alapján vizsgálja. Az adatgyűjtésnek nem része semmilyen felhasználói adat, így szöveges vagy képi adatok nem jutnak fel a szolgáltatásba. A programnak kifejezetten az a célja, hogy a Windows stabilitását javítsa és minden olyan információt összegyűjtsön, amelyekkel a hibaforrásokat megtalálja és hibákhoz tudja rendelni. A Microsoft igyekszik a rendszert megbízhatóan és biztonságosan tartani. A tartalomfogyasztásra vonatkozó analitika is a lejátszott tartalom felbontását, színpalettáját nézi, az élvezhetőségét vizsgálja, illetve azt, hogy a lejátszás mennyire volt folyamatos és honnan érkezett a problémás adatcsomag. Ezek az adatok nem különböznek attól, amit a mobilappok kapcsán a fejlesztők már évek óta használnak felhasználói analitikára.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Beszáll a drónbizniszbe a Huawei

    Beszáll a drónbizniszbe a Huawei

    Alacsony légtéri mobil adathálózati lefedettséget biztosító technológiát fejleszt a Huawei a drónok hasznosításában rejlő gazdasági potenciál kiaknázása érdekében – tájékoztatta az MTI-t a Huawei Wireless X Labs csütörtökön Londonban tett bejelentéséről a Huawei Technologies Hungary Kft.

  • Kémvibrátor rögzítette a felhasználók hangját

    Kémvibrátor rögzítette a felhasználók hangját

    Nem újkeletű ez a probléma, hiszen akadt olyan eset, amikor egy beltéri biztonsági kamerán keresztül kukkoltak, üzentek illetéktelenek egy fiatal lány lakásában. Ez az eset azonban még kínosabb az előző esetnél, ugyanis egy okosvibrátor a hozzá tartozó telefonos alkalmazás segítségével a felhasználók tudta nélkül rögzített minden hangot a használat közben.