2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb IX.kerület

Fair Play díjat alapított a Fradi!

A társadalmi felelősségvállalásban évek óta élen járó FTC létrehozza a Fradi Fair Play Bizottságot, amely évente két-két kategóriában adhat ki Fradi Fair Play díjakat és okleveleket.

A klub hármas jelszavának – erkölcs, erő, egyetértés – szellemében az FTC a keretein belül állandó bizottságként létrehozza a Fradi Fair Play Bizottságot. E bizottság alapszabályában is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a fair play és a fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és a doppingmentes sportra. A bizottság célja, hogy felfedezze és elismerje az FTC azon tagjait, szimpatizánsait, akik munkásságukkal, életvitelükkel, cselekedeteikkel példaképül szolgálhatnak a közösség, a magyar emberek számára.


Kubatov Gábor elmondta, az FTC évek óta nagy hangsúlyt fektet a sportszerű magatartás eszméjének népszerűsítésére (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Az FTC évek óta nagy hangsúlyt helyez a sportszerű magatartás eszméjének népszerűsítésére – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Kubatov Gábor, az FTC elnöke. – A fair play a sport egyik legnemesebb tényezője. A Fradiban minden versenyző, szakember számára elsődleges az ellenfél megbecsülése, a szabályok tiszteletben tartása. Minden évben szervezünk oktatást, amelynek keretében előadásokat tartunk a fair playről. A Fradi Fair Play Bizottság megalapításával, a díjak, oklevelek odaítélésével újabb lépést kívánunk tenni a sportszerűség eszméjének terjesztésében és megőrzésében. Nagyszerű érzés, hogy ebben a szándékunkban remek partnerre találtunk a MOB Fair Play Bizottságában, amelynek köszönjük az együttműködést.
A kilenctagú bizottság két-két kategóriában ítélheti oda a Fradi Fair Play díjakat és okleveleket. Az Igazi Zöld-Fehér Hős díj kategóriában a Fair Play Cselekedet fair play díja adható bármely zöld-fehér szurkoló, sportoló, sportvezető vagy FTC munkavállaló részére. A Sport szolgálata oklevél adható jelenlegi Fradi-sportoló, -sportvezető, -edző részére, míg az Életmű Fair Play díj odaítélhető korábbi Fradi-sportoló, -sportvezető, -edző részére. A Fradi Szív kategóriában Nemes cselekedet oklevelek adhatók olyan magánszemélyek részére, akik  a klub számára fontos társadalmi ügyben nem anyagi módon támogatták az FTC törekvéseit.
– Őszintén örülök, hogy a Fradi, elsőként a nagy magyar sportegyesületek közül, megalakította saját Fair Play Bizottságát – nyilatkozta dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi és a Magyar Fair Play Bizottság elnöke. – Az FTC évek óta külön figyelmet szentel a Fair Playnek, többször volt szerencsém az itt edző gyerekekkel találkozni és előadást tartani nekik. Egy ilyen nagy múltú egyesületnek számtalan Fair Play szellemiségű sportolója volt, van és biztos vagyok benne, hogy lesz is. A Fradi Fair Play Bizottsága nagyon fontos feladatot vállal magára, a klubban sportoló közel háromezer fiatalnak kell bemutatnia Fair Play eszmeiségét, a követendő példákat. Ők a mi jövőnk, mind a pályákon, mind a hétköznapi életben. Napjainkban különösen fontos, hogy a korrekt, egymásra odafigyelő és egymást segítő, tisztelő viselkedés megmaradjon, ne vesszen el. A bizottságnak elhivatottságot és kitartást kívánok! Nagyon bízom benne, hogy a Fradi példáját a közeljövőben más klubok is követni fogják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.