2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld Tatabánya

Fantasztikus jubileum: tíz Eb-érem

Sorozatban tizedik Európa-bajnoki érmét szerezte meg Csernoviczki Éva, a tatabányai Ippon SE cselgáncsozója.

A londoni olimpián bronzérmes tatabányai versenyző a nyolcaddöntőben az azeri Aisa Gurbanlival találkozott, és háromszor is vazaarit érően vitte földre ellenfelét, így magabiztosan jutott be a negyeddöntőbe. Ott az izraeli Noa Minsker jött szembe, akit hosszabbítás után vert vazaarival.


Az elődöntőben a 16 éves ukrán Darija Bilogyid már túl nagy falatnak bizonyult, aki hosszabbítás után nyert egy válldobással. A bronzmeccsen az ukrán Marina Csernyak ellen Éva egy vazaarival jobb volt, így ismét felállhatott a dobogóra a kontinensbajnokságon, sorozatban tizedszer. Szinte példa nélküli sikerszéria ez a sportágban, ami bizakodásra adhat okot az idei világbajnokság előtt. Az Ippon SE másik versenyzője, a 78 kilogrammosok között induló Salánki Evelin hetedik helyen zárt az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

 • A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga – jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

 • Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Újabb volt képviselőtársa sietett a zsidózó jobbikos segítségére, a Jobbik volt elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett.