2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Egyéb Nagykanizsa

Fegyházbüntetés az erőszakoskodónak

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt a Zalaegerszegi Törvényszék 13 év fegyházbüntetésre ítélt és 10 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától egy férfit, aki saját kislányát zaklatta. A történetnek van nagykanizsai szála is.

A törvényszék három zárt tárgyalási napot tartott az ügyben, a bíróság indoklása szerint erkölcsi okokból és az eljárásban részt vevő kiskorú személy védelme érdekében. Az ítélethirdetésen is csak a rendelkező rész volt nyilvános, az indoklást – a kislány érdekében – a sajtó képviselői és az érdeklődők nem hallgathatták végig. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.


A férfi azt akarta, hogy kislánya feküdjön le vele. A fotó illusztráció! (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Az előzményekről a Zala Megyei Főügyészség még tavaly a távirati irodának adott tájékoztatást. Eszerint a 37 éves férfi a tőle külön élő 11 éves lányával rendszeresen erőszakoskodott, őt és édesanyját is megöléssel fenyegette, ha a kislány nem fekszik le vele. Láthatások idején a vádlott néhányszor a nagyanyjához, majd panziókba vitte a serdülő lányt, akit több alkalommal is fogdosott, mutogatta neki a nemi szervét, és önkielégítést végzett előtte. Egy alkalommal egy nagykanizsai panzióban a kislány a folyosóra menekült az apja elől, aki ruha nélkül üldözte őt. Az atrocitásnak a portás vetett véget.

A kislány a történtekről sokáig nem beszélt senkinek, csak nem akart találkozni az apjával, aki emiatt egyre gyakrabban zaklatta őt telefonon és az interneten keresztül. A vádirat szerint hét és fél hónap alatt több mint ötezerszer próbálta felhívni. A férfi egy idő után már nem tudta elérni, ezért lánya nemi szervéről fényképet küldött a gyereke egyik unokatestvérének, aki megmutatta a fotót a lány édesanyjának. A kislány csak ezután beszélt az őt ért borzalmakról.


A törvényszék a fegyházbüntetés és a közügyektől való eltiltás mellett a férfi szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Kapcsolódó Cikkek