2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Nagykanizsa

Fegyházbüntetés az erőszakoskodónak

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt a Zalaegerszegi Törvényszék 13 év fegyházbüntetésre ítélt és 10 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától egy férfit, aki saját kislányát zaklatta. A történetnek van nagykanizsai szála is.

A törvényszék három zárt tárgyalási napot tartott az ügyben, a bíróság indoklása szerint erkölcsi okokból és az eljárásban részt vevő kiskorú személy védelme érdekében. Az ítélethirdetésen is csak a rendelkező rész volt nyilvános, az indoklást – a kislány érdekében – a sajtó képviselői és az érdeklődők nem hallgathatták végig. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.


A férfi azt akarta, hogy kislánya feküdjön le vele. A fotó illusztráció! (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Az előzményekről a Zala Megyei Főügyészség még tavaly a távirati irodának adott tájékoztatást. Eszerint a 37 éves férfi a tőle külön élő 11 éves lányával rendszeresen erőszakoskodott, őt és édesanyját is megöléssel fenyegette, ha a kislány nem fekszik le vele. Láthatások idején a vádlott néhányszor a nagyanyjához, majd panziókba vitte a serdülő lányt, akit több alkalommal is fogdosott, mutogatta neki a nemi szervét, és önkielégítést végzett előtte. Egy alkalommal egy nagykanizsai panzióban a kislány a folyosóra menekült az apja elől, aki ruha nélkül üldözte őt. Az atrocitásnak a portás vetett véget.

A kislány a történtekről sokáig nem beszélt senkinek, csak nem akart találkozni az apjával, aki emiatt egyre gyakrabban zaklatta őt telefonon és az interneten keresztül. A vádirat szerint hét és fél hónap alatt több mint ötezerszer próbálta felhívni. A férfi egy idő után már nem tudta elérni, ezért lánya nemi szervéről fényképet küldött a gyereke egyik unokatestvérének, aki megmutatta a fotót a lány édesanyjának. A kislány csak ezután beszélt az őt ért borzalmakról.


A törvényszék a fegyházbüntetés és a közügyektől való eltiltás mellett a férfi szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.