2017. november 21., kedd
Olivér

Extra

Fejbe akarta lőni feleségét a volt munkásőr

Bocsánatot kért György János, az egykori munkásőr feleségétől, akit részegen, csőre töltött pisztollyal kergetett ki a házból. A férfit a TEK kommandósai bilincsbe verték, a házkutatás során egy távcsöves puskát és lőszereket is találtak.

– Tudom, hogy a szomszédok most kibeszélnek. Azt kérdezik, hogy hívhattam rendőrt az uramra. De egy apróságról megfeledkeznek: Jani részeg volt és engem akart fejbe lőni – mondta a Lokálnak György Jánosné Katalin, aki épp napszámból tért haza, amikor a férje pisztolyt fogott rá, ám ő segítséget tudott hívni. Előbb a nagybajomi, majd a kaposvári rendőrök kérlelték Jani bácsit, jöjjön ki a házból felemelt kézzel, de hiába. Riasztották a TEK kommandósait, akik perceken belül lefegyverezték az idős férfit. A házkutatás során a pisztolyon kívül egy távcsöves puskát és hozzávaló lőszert is találtak.


– Az uram munkásőr volt valamikor, imádott gyűlésekre járni, felvonulni a társaival. Amíg létezett a testület, az utolsó napig tagja volt. A pisztolyt ősszel szerezte, az ágyában, a párna alatt tartotta. De a távcsöves puskáról nem tudtam. Sose kérdeztem tőle, mire kell neki a fegyver – tette hozzá Katalin.

Jánost lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt előzetes letartóztatásba helyezték. A kaposvári börtönből írt levelében elnézést kért a feleségétől a történtekért.


– Azt hiszem, tanult az esetből a férjem. Megbocsátok neki, mi mást is tehetnék? – tárja szét a kezét Katalin, aki negyven éve ment hozzá férjéhez és a börtönben is gondoskodik Jánosról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A Dal 2018: Több mint 350 pályaművet adtak be

    A Dal 2018: Több mint 350 pályaművet adtak be

    Több mint 350 pályaművet adtak be a Dal 2018 című dalválasztó műsorba az éjfélkor lejárt határidőig – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája kedden az MTI-vel.

  • Zaklatási ügyek: Megvennék Weinstein cégét

    Zaklatási ügyek: Megvennék Weinstein cégét

    Egy amerikai üzletasszony tette az első ajánlatot a Weinstein Company produkciós cég megvásárlására. Maria Contreras-Sweet, aki az Obama-adminisztráció idején a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője volt, nők vezetésével akarja életben tartani a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein és fivére alapította vállalatot – jelentette a Wall Street Journal (WSJ).