EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

Fejlesztésről tárgyalt a belga nagykövet

Belgium magyarországi nagykövetét, Marie-France Andrét Barcsa Lajos alpolgármester fogadta városunkban. Az alpolgármester röviden bemutatta Debrecen város- és gazdaságfejlesztési programját, az Új Főnix Tervet. Szó esett az oktatás és az infrastruktúra fejlesztéséről, valamint a város hosszú távú, 2050-ig tartó elképzeléseiről.

Marie-France Andre elsősorban a belga cégek befektetési lehetőségeiről kérdezte az alpolgármestert. Felkeltették érdeklődését a déli gazdasági övezetben tervezett fejlesztések, különös tekintettel a repülőtér és a hamarosan elkészülő új autópálya-szakasz nyújtotta lehetőségekre. Elismerően szólt a nemzetközi iskoláról és az egyetemi képzésekről.

Belga befektetőket hozhat, a nagykövet látogatása

A diplomata megjegyezte, hogy a belga vállalatok többsége nem ismeri kellően a kelet-magyarországi lehetőségeket, ezért felkérte Barcsa Lajos alpolgármestert, hogy tartson előadást a Budapestre meghívott belga cégek képviselőinek a debreceni fejlesztési tervekről.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.