2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Nagykanizsa

Felgyorsítanák a beruházások előkészítését

Nyolc kiemelt fejlesztési területet jelölt ki a városban Nagykanizsa közgyűlése. A döntés az összességében több tízmilliárdos, tervezett beruházások előkészítését gyorsíthatja fel.

Kanizsán a következő időszak nagyberuházásait mielőbb tető alá akarják hozni. A döntéshozók és a szakembergárda számol és rajzol, ezután előbb-utóbb elkészülnek az engedélyezési és kiviteli tervek, és ha ezek meglesznek, a bennük foglaltakat át kell vezetni a rendezési dokumentumokban is. A kiemelt fejlesztési státusz azt jelenti, hogy jelentősen lerövidíthető az egyeztetési folyamat, mert míg normál esetben ez úgy néz ki, hogy a hivatal levelet ír az érintett szerveknek, bevárja a válaszukat, majd ezek alapján véglegesíti a terveket, addig kiemelt projektek esetén mindez egyetlen tárgyaláson megtörténik.


A ferences kolostor és környezete is kiemelt helyszín lett (Fotó: Kanizsa Médiaház)

A mostani döntés számos olyan területet érint, ahol a Modern Városok Program beruházásai indulhatnak. Ezek közül talán az északi ipari park a legjelentősebb, ahol 400 hektáros bővítést terveznek, hogy új vállalkozások telepedhessenek le, illetve a ferences kolostor tömbje, amelyben kulturális-idegenforgalmi központ létesülhet.

Kiemelt helyszín lett az Erzsébet tér északkeleti része, amely a leendő konferencia- és rendezvényközpont alapja, a volt Thury-laktanya, ahol sportcsarnok épülhet, továbbá a városi strand és a Sétakert, amely az új versenyuszoda színtere.

Az Eötvös, a Széchenyi és a Deák tér azért kapott kiemelt minősítést, mert itt hamarosan startol a Zöld Város Program, ami területrendezést, növényesítést jelent, a Csónakázó-tó környéke pedig a kerékpárút-építés okán került a lajstromba. A nyolcadik helyszín a déli elkerülő út nyomvonalának térsége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.