EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Nagykanizsa

Felgyorsítanák a beruházások előkészítését

Nyolc kiemelt fejlesztési területet jelölt ki a városban Nagykanizsa közgyűlése. A döntés az összességében több tízmilliárdos, tervezett beruházások előkészítését gyorsíthatja fel.

Kanizsán a következő időszak nagyberuházásait mielőbb tető alá akarják hozni. A döntéshozók és a szakembergárda számol és rajzol, ezután előbb-utóbb elkészülnek az engedélyezési és kiviteli tervek, és ha ezek meglesznek, a bennük foglaltakat át kell vezetni a rendezési dokumentumokban is. A kiemelt fejlesztési státusz azt jelenti, hogy jelentősen lerövidíthető az egyeztetési folyamat, mert míg normál esetben ez úgy néz ki, hogy a hivatal levelet ír az érintett szerveknek, bevárja a válaszukat, majd ezek alapján véglegesíti a terveket, addig kiemelt projektek esetén mindez egyetlen tárgyaláson megtörténik.


A ferences kolostor és környezete is kiemelt helyszín lett (Fotó: Kanizsa Médiaház)

A mostani döntés számos olyan területet érint, ahol a Modern Városok Program beruházásai indulhatnak. Ezek közül talán az északi ipari park a legjelentősebb, ahol 400 hektáros bővítést terveznek, hogy új vállalkozások telepedhessenek le, illetve a ferences kolostor tömbje, amelyben kulturális-idegenforgalmi központ létesülhet.

Kiemelt helyszín lett az Erzsébet tér északkeleti része, amely a leendő konferencia- és rendezvényközpont alapja, a volt Thury-laktanya, ahol sportcsarnok épülhet, továbbá a városi strand és a Sétakert, amely az új versenyuszoda színtere.

Az Eötvös, a Széchenyi és a Deák tér azért kapott kiemelt minősítést, mert itt hamarosan startol a Zöld Város Program, ami területrendezést, növényesítést jelent, a Csónakázó-tó környéke pedig a kerékpárút-építés okán került a lajstromba. A nyolcadik helyszín a déli elkerülő út nyomvonalának térsége.

Kapcsolódó Cikkek