EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nyíregyháza

Felpezsdült a város

A napokban ismét felpezsdült Nyíregyháza belvárosa, és mintegy tíz helyszínen több színpaddal, Kölyök, Ifjúság, Mosoly, Tavasz, Honvédség és Eszem-iszom utcákkal, kirakodóvásárral, valamint jókedvvel üdvözölték a tavaszt a hatodik alkalommal megrendezett Helló, Nyíregyháza! elnevezésű rendezvényen. Fellépett a Kelemen Kabátban, volt fizikashow és családi meseváros is.

Az idén az ifjúság volt a rendezvény középpontjában. A szervezők számos programmal és koncerttel kedveskedtek nekik. Délelőtt óvodások töltötték meg élettel a Continental Aréna küzdőterét, ahol nyolc nyíregyházi óvoda vett részt a vetélkedőn. Szlalomozás, futás és rollerezés várt rájuk.


Sorversennyel mérték össze ügyességüket az ovisok (Fotó: Lokál)

Délután a Kossuth téren a Debreceni Helyőrségi Zenekar és a Debreceni Honvéd Táncegyüttes szórakoztatta a nagyközönséget, de volt rendőrségi, tűzoltó- és katonai bemutató is. Nyíregyháza nagy hagyományokkal bíró katonaváros, és az Első Diákparlament küldöttei igényeltek olyan példaképeket, akikre felnézhetnek, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy meghívják a Magyar Honvédség alakulatait.

Katonai bemutató a Kossuth téren (Fotó: Lokál)

A Szabadság téren a város civil szervezeti mutatkoztak be, a hatodik Helló, Nyíregyháza! este a Kelemen Kabátban koncertjével ért véget a Kossuth téren.

A Kelemen Kabátban szórakoztatta fergetes koncertjével a nyíregyháziakat (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.