2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb XIX.kerület

Felújítják a piacot

Nyert Wekerle ( Fotó: Sáfár Tibor)

Döntött a Fővárosi Közgyűlés a 2016 májusában meghirdetett Tér_Köz pályázatra beadott kerületi önkormányzati városrehabilitációs tervek támogatásáról.

Kispest négy pályázattal is indult, ezek közül a fővárosi testület a wekerlei kispiac felújítását támogatta 110 millió forinttal − tájékoztatott az önkormányzat. A vizes játszótér kialakítása a Berzsenyi utcában, többfunkciós KRESZ- és közösségi park kialakítása az Eötvös utcában, a Temesvár utca 117/a. alatti épület többfunkciós korszerűsítése nem nyert, szemben a wekerlei kispiac felújításával.


– A Wekerletelepi kispiac állapota mind ehhez a különleges városrészhez, mind a XXI. századhoz méltatlan, ezt jeleztem a főváros vezetésének is. Örülök, hogy a kispesti Fidesz–KDNP-frakció képviselői nem hagyták veszni a lehetőséget és kiharcolták, hogy Kispest a kispiac felújításával is induljon a pályázaton – mondta a kispest.infónak Földesi Gyula, a Fidesz–KDNP Pesterzsébet-kispesti választókerületi elnöke.

A koncepcióterv elkészítéséhez egy korábbi közvélemény-kutatás eredményeit, illetve a többfordulós közösségi tervezés során felmerült ötleteket, javaslatokat használta fel a kerület. A most megítélt támogatásból megvalósuló tervek pontos tartalmát a főváros és a kerület az együttműködési megállapodásokban folyamatosan, 2017. június 30-ig rögzíti majd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek