2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Érd

Felvételi erőpróba a Batthyányban

Volt utánzójárás is: nyúlugrás és pókjárás
Fotók: Tornai Tibor

Sportolni, és ha lehet, sportemberré válni szándékozó óvodások gyülekeztek az elmúlt héten a sportiskolában. A helyi pedagógusok érezhetően kerülni akarták a talán érdesen hangzó „felvételi vizsga” kifejezést, így az intézmény – hivatalos nevén: az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola – felvételi erőpróbát hirdetett.

Mozgásos szintfelmérő foglalkozást szerveztek a városi beiskolázású sportiskolai első osztályba jelentkezők számára, különféle gyakorlatokkal. Szerepelt ezek sorában harmincméteres futás és helyből távolugrás, labdavezetés fiúknak lábbal, lányoknak kézzel, kislabdahajítás és bordásfali vándormászás, de nem hiányoztak a különféle „utánzójárások” sem. Ez utóbbiak alatt nyúlugrást és pókjárást kell érteni.


Mint az intézmény igazgatója, Rozgonyi János a Lokál Extrának elmondta: végleges felvételi névsort ilyenkor még nem állítanak össze, mert vannak, akik betegség vagy egyéb ok miatt most nem tudtak eljönni, nekik egy későbbi időpontban szerveznek pótalkalmasságit. Csak ezt követően hirdetik ki, hogy kik járhatnak szeptembertől a Batthyányba, sportosztályba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.