2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Érd

Felvételi erőpróba a Batthyányban

Volt utánzójárás is: nyúlugrás és pókjárás
Fotók: Tornai Tibor

Sportolni, és ha lehet, sportemberré válni szándékozó óvodások gyülekeztek az elmúlt héten a sportiskolában. A helyi pedagógusok érezhetően kerülni akarták a talán érdesen hangzó „felvételi vizsga” kifejezést, így az intézmény – hivatalos nevén: az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola – felvételi erőpróbát hirdetett.

Mozgásos szintfelmérő foglalkozást szerveztek a városi beiskolázású sportiskolai első osztályba jelentkezők számára, különféle gyakorlatokkal. Szerepelt ezek sorában harmincméteres futás és helyből távolugrás, labdavezetés fiúknak lábbal, lányoknak kézzel, kislabdahajítás és bordásfali vándormászás, de nem hiányoztak a különféle „utánzójárások” sem. Ez utóbbiak alatt nyúlugrást és pókjárást kell érteni.


Mint az intézmény igazgatója, Rozgonyi János a Lokál Extrának elmondta: végleges felvételi névsort ilyenkor még nem állítanak össze, mert vannak, akik betegség vagy egyéb ok miatt most nem tudtak eljönni, nekik egy későbbi időpontban szerveznek pótalkalmasságit. Csak ezt követően hirdetik ki, hogy kik járhatnak szeptembertől a Batthyányba, sportosztályba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.