EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Érd

Felvételi erőpróba a Batthyányban

Volt utánzójárás is: nyúlugrás és pókjárás
Fotók: Tornai Tibor

Sportolni, és ha lehet, sportemberré válni szándékozó óvodások gyülekeztek az elmúlt héten a sportiskolában. A helyi pedagógusok érezhetően kerülni akarták a talán érdesen hangzó „felvételi vizsga” kifejezést, így az intézmény – hivatalos nevén: az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola – felvételi erőpróbát hirdetett.

Mozgásos szintfelmérő foglalkozást szerveztek a városi beiskolázású sportiskolai első osztályba jelentkezők számára, különféle gyakorlatokkal. Szerepelt ezek sorában harmincméteres futás és helyből távolugrás, labdavezetés fiúknak lábbal, lányoknak kézzel, kislabdahajítás és bordásfali vándormászás, de nem hiányoztak a különféle „utánzójárások” sem. Ez utóbbiak alatt nyúlugrást és pókjárást kell érteni.


Mint az intézmény igazgatója, Rozgonyi János a Lokál Extrának elmondta: végleges felvételi névsort ilyenkor még nem állítanak össze, mert vannak, akik betegség vagy egyéb ok miatt most nem tudtak eljönni, nekik egy későbbi időpontban szerveznek pótalkalmasságit. Csak ezt követően hirdetik ki, hogy kik járhatnak szeptembertől a Batthyányba, sportosztályba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.