EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Érd

Felvételi erőpróba a Batthyányban

Volt utánzójárás is: nyúlugrás és pókjárás
Fotók: Tornai Tibor

Sportolni, és ha lehet, sportemberré válni szándékozó óvodások gyülekeztek az elmúlt héten a sportiskolában. A helyi pedagógusok érezhetően kerülni akarták a talán érdesen hangzó „felvételi vizsga” kifejezést, így az intézmény – hivatalos nevén: az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola – felvételi erőpróbát hirdetett.

Mozgásos szintfelmérő foglalkozást szerveztek a városi beiskolázású sportiskolai első osztályba jelentkezők számára, különféle gyakorlatokkal. Szerepelt ezek sorában harmincméteres futás és helyből távolugrás, labdavezetés fiúknak lábbal, lányoknak kézzel, kislabdahajítás és bordásfali vándormászás, de nem hiányoztak a különféle „utánzójárások” sem. Ez utóbbiak alatt nyúlugrást és pókjárást kell érteni.


Mint az intézmény igazgatója, Rozgonyi János a Lokál Extrának elmondta: végleges felvételi névsort ilyenkor még nem állítanak össze, mert vannak, akik betegség vagy egyéb ok miatt most nem tudtak eljönni, nekik egy későbbi időpontban szerveznek pótalkalmasságit. Csak ezt követően hirdetik ki, hogy kik járhatnak szeptembertől a Batthyányba, sportosztályba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.