2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Debrecen

Fergeteges élményt ígér a Milliók hangja

Fergeteges zenei élményre számíthat, aki ellátogat május 27-én a Kölcsey Központba. Dzsesszmuzsika, beat és swing együtt kerül porondra, mégpedig igen népszerű zenészek közreműködésével.  Különböző stílusú dalok csendülnek fel, különleges koncertélményt kínálva.

Dzsessz- és swingköntösbe öltözik a hatvanas-hetvenes évek kedvenc beatdalainak egész sora a Milliók hangja című koncerten, ahol fellép Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző, sztárvendégként pedig Gájer Bálint swingénekest és Joan Faulknert is köszöntheti a közönség. A big bandes hangzásért a Budapest Jazz Orchestra felel. Ezt sajtótájékoztatón közölte a koncertest producere, Szörényi Örs.


– A Milliók hangja kétszer ötven perc hosszúságú produkció lesz, amelynek első felében a világhírű énekesnő, Joan Faulkner lép színpadra a hazai swingvilág tehetséges képviselőjével, Gájer Bálinttal. A második szekcióban az Illés és a Fonográf zenekar slágerei elevenednek meg big bandes hangszerelésben: ebben a beat és a country keveredik a dzsessz stílussal. Az est egyik érdekessége lesz, hogy a zene mellett a személyes élmények is előtérbe kerülnek: kulisszatitkokra és a régi zenészvilág „sajátosságaira” is fény derül majd az előadók tolmácsolásában. Emellett a kreatív háttérvetítésnek köszönhetően nosztalgikus hangulatú képeket is bemutatnak a szervezők. A Milliók hangja koncertsorozatot az egykori legendás amerikai rádiós műsorvezetőre, Willis Conoverre való megemlékezés ihlette – mondta el Szörényi Levente.

Szörényi Levente: Magával ragadott a tiltott műfaj

Édesapám hatására, tizenévesként, a rádión (Amerika hangja) keresztül ismerkedtem meg az akkoriban tiltottnak számító műfajjal, a dzsesszel, amely azonnal magával ragadott és máig elkísér. Egykor a híres és kiváló Debreceni Jazznapokon jártam, éppen az Aranybika Szállóban reggeliztem, és pár asztallal mellettem ki ült? Igen, igen: Willis Conover, a Jazz Hour című rádióműsor vezetője, a példaképem, így a személyes találkozás vele szintén Debrecenhez köt engem.

Fotó: MTI

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.