2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Debrecen

Fergeteges élményt ígér a Milliók hangja

Fergeteges zenei élményre számíthat, aki ellátogat május 27-én a Kölcsey Központba. Dzsesszmuzsika, beat és swing együtt kerül porondra, mégpedig igen népszerű zenészek közreműködésével.  Különböző stílusú dalok csendülnek fel, különleges koncertélményt kínálva.

Dzsessz- és swingköntösbe öltözik a hatvanas-hetvenes évek kedvenc beatdalainak egész sora a Milliók hangja című koncerten, ahol fellép Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző, sztárvendégként pedig Gájer Bálint swingénekest és Joan Faulknert is köszöntheti a közönség. A big bandes hangzásért a Budapest Jazz Orchestra felel. Ezt sajtótájékoztatón közölte a koncertest producere, Szörényi Örs.


– A Milliók hangja kétszer ötven perc hosszúságú produkció lesz, amelynek első felében a világhírű énekesnő, Joan Faulkner lép színpadra a hazai swingvilág tehetséges képviselőjével, Gájer Bálinttal. A második szekcióban az Illés és a Fonográf zenekar slágerei elevenednek meg big bandes hangszerelésben: ebben a beat és a country keveredik a dzsessz stílussal. Az est egyik érdekessége lesz, hogy a zene mellett a személyes élmények is előtérbe kerülnek: kulisszatitkokra és a régi zenészvilág „sajátosságaira” is fény derül majd az előadók tolmácsolásában. Emellett a kreatív háttérvetítésnek köszönhetően nosztalgikus hangulatú képeket is bemutatnak a szervezők. A Milliók hangja koncertsorozatot az egykori legendás amerikai rádiós műsorvezetőre, Willis Conoverre való megemlékezés ihlette – mondta el Szörényi Levente.

Szörényi Levente: Magával ragadott a tiltott műfaj

Édesapám hatására, tizenévesként, a rádión (Amerika hangja) keresztül ismerkedtem meg az akkoriban tiltottnak számító műfajjal, a dzsesszel, amely azonnal magával ragadott és máig elkísér. Egykor a híres és kiváló Debreceni Jazznapokon jártam, éppen az Aranybika Szállóban reggeliztem, és pár asztallal mellettem ki ült? Igen, igen: Willis Conover, a Jazz Hour című rádióműsor vezetője, a példaképem, így a személyes találkozás vele szintén Debrecenhez köt engem.

Fotó: MTI

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.