EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Fergeteges majálissal készül a Macskaárvaház

Megyénk szinte minden közepes-nagyobb településén rendeznek majálist május 1-jén, de hogy a munka ünnepe valóban kivételes alkalom legyen, arról az Eger melletti Kápolnán a tavaly ide költözött Macskaárvaház és lelkes kis csapata gondoskodik az idei első önkéntesnap során.

Kápolnán egyébként is nagy történelmi múltú és témájú helyszínek, emlékek vannak – már ami az 1849-es kápolnai csatát illeti –, így idén két részre lesz osztva a hagyománytisztelet: szórakozhatnak az emlékparkban, a Dohánybeváltónál és sportolhatnak, önkéntesként építhetik a Macskaárvaházat, de akár szert tehetnek a látogatók egy próba erejéig miniatűr és valósághű autócsodákra is a focipálya mellett.


„Befekszik a kanyarba, mint cica az ágyba” – idézhetnénk egy klasszikust, de igaz ez az autókon kívül a Macskaárvaház kápolnai beilleszkedésére is, amely valóban példaértékű, hiszen az alapítványi működtetésű szervezet teljes mértékben együtt lélegzik a településsel, munkát ad az árvaházban több helybélinek, részt vesznek a karitatív programokban, védik az állatokat, és kapcsolati tőkéjüket nem sajnálva segítenek színesíteni Kápolna mindennapjait, enyhíteni a gondokat.

Már tavaly is rengeteg program volt az önkéntesnapon, idén is szükség van a segítségre

– A Macskaárvaház nagyon aktívan vállal szerepet a település közösségi életében, Kápolna megismertetésében, fejlesztésében. Ha csak azt az épületet nézzük a focipálya mellett, amelyet újjávarázsoltak, már az is óriási eredmény. Sok olyan lehetőséget kaptunk a Macskaárvaház Alapítványon keresztül, ami a településnek előnyös, én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó együttműködés – ismertette Berecz Kálmán polgármester a tapasztalatokat.


 

Bóday Csilla és az egyik kis gondozott cicus

Bóday Csilla, a Macskaárvaház Alapítvány titkára mindig hatalmas odaadással és elhivatottsággal beszél az itteni tevékenységükről, de az ország számos pontján igyekeznek jobb sorshoz juttatni a kisállatokat, legyen szó akár cicákról, akár kutyákról.

– Az önkéntesnapokon nagyon szívesen vesszük a hozzánk ellátogatók felajánlásait, így akár a kétkezi munkát – szeretnénk még festeni, pluszhelyiségeket kialakítani és az árvaház környékét szebbé varázsolni –, de a tápokat, takarókat és a cicák mindennapi ellátásához szükséges holmikat is igyekszünk meghálálni a vendégeink szórakoztatásával. A kicsiknek és a felnőtteknek is készülünk május 1-jén RC off-road-bemutatóval, jön két autóversenyző-tehetség, akik ráadásul hölgyek: Vogel Adrienn és Krajnyák Petra, de itt lesz a 12 éves egri csodagyerek, Szomszéd Lali is, aki a Suzuki Kupában remekel – sorolja Csilla.

A sztárvendégeken kívül lesznek Ford és KIA autócsodák, de bemutatkozik a Piaggio Ape Calessino kisjárgány, Harley-Davidson motorokon is lehet ülni, ahogy minden mozgó járművet ki lehet majd próbálni ezen a kivételes napon.

A település hagyományaihoz híven főzőversenyen bizonyíthatnak a csapatok, ehhez természetesen összeáll a Macskaárvaház teamje is, akik egy különlegességgel készülnek.

– Mi azt is be szeretnénk mutatni a vendégeinknek és a helyieknek, hogy milyen ételeket lehet főzni húsmentesen, állatok fel- és kihasználása nélkül, így vegetáriánus ételt fogunk készíteni, ezzel kínáljuk a publikumot – ismerteti Bóday Csilla.

Sportolni is lehet majd a focipálya melletti területen

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.