2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Tatabánya

Fiatal tehetségek tárlata a Kölcseyben

Csaknem húsz éve rendezik meg a megyei rajzversenyt a Kertvárosi Általános Iskola Kölcsey Ferenc telephelyén.

Az idei tanévben 14 iskola diákjai küldték be pályamunkájukat, amelyek közül 54-et válogattak be a döntőre. A zsűri ezek közül választotta ki a legjobbakat. A döntés nehéz volt, hiszen sok remek alkotás született. Az iskolában 1993 óta rendeznek kiállításokat, ahol olyan ismert művészek alkotásait is láthatta a közönség, mint Jakobi Anna Mária és Krajcsirovits Henrik. Váraljainé Vasecz Mária, a Kertvárosi Általános Iskola intézményvezetője azt mondta: az iskola mindig fontosnak tartotta a művészeteket, a művészeti nevelést. Hiszen a dallam az alapfokú művészeti iskolában is jelen van, a kiállítások fontos szereplői azt ott tanuló gyermekek. A képzőművészet pedig a gyakran megrendezett kiállítások révén is megjelenik. A tárlatot ebben az évben dr. Kancz Csaba kormánymegbízott nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a rohanó világban, ahol a számítógépek uralnak mindent, nagyon fontos, hogy a klasszikus tudományágakra, a művészetekre és a zenére is odafigyeljünk. Hozzátette: – Minden diákot arra biztatok, hogy folytassa a munkát, a képzőművészettel ne szakadjon meg a kapcsolata, hiszen ezek a dolgok is nemesítenek minket.


A Kölcsey Galériában ebben az évben ez volt az utolsó kiállítás, a tárlat tehát a tanév végéig tekinthető meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.