2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Tatabánya

Fiatal tehetségek tárlata a Kölcseyben

Csaknem húsz éve rendezik meg a megyei rajzversenyt a Kertvárosi Általános Iskola Kölcsey Ferenc telephelyén.

Az idei tanévben 14 iskola diákjai küldték be pályamunkájukat, amelyek közül 54-et válogattak be a döntőre. A zsűri ezek közül választotta ki a legjobbakat. A döntés nehéz volt, hiszen sok remek alkotás született. Az iskolában 1993 óta rendeznek kiállításokat, ahol olyan ismert művészek alkotásait is láthatta a közönség, mint Jakobi Anna Mária és Krajcsirovits Henrik. Váraljainé Vasecz Mária, a Kertvárosi Általános Iskola intézményvezetője azt mondta: az iskola mindig fontosnak tartotta a művészeteket, a művészeti nevelést. Hiszen a dallam az alapfokú művészeti iskolában is jelen van, a kiállítások fontos szereplői azt ott tanuló gyermekek. A képzőművészet pedig a gyakran megrendezett kiállítások révén is megjelenik. A tárlatot ebben az évben dr. Kancz Csaba kormánymegbízott nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a rohanó világban, ahol a számítógépek uralnak mindent, nagyon fontos, hogy a klasszikus tudományágakra, a művészetekre és a zenére is odafigyeljünk. Hozzátette: – Minden diákot arra biztatok, hogy folytassa a munkát, a képzőművészettel ne szakadjon meg a kapcsolata, hiszen ezek a dolgok is nemesítenek minket.


A Kölcsey Galériában ebben az évben ez volt az utolsó kiállítás, a tárlat tehát a tanév végéig tekinthető meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.