2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Tatabánya

Fiatal tehetségek tárlata a Kölcseyben

Csaknem húsz éve rendezik meg a megyei rajzversenyt a Kertvárosi Általános Iskola Kölcsey Ferenc telephelyén.

Az idei tanévben 14 iskola diákjai küldték be pályamunkájukat, amelyek közül 54-et válogattak be a döntőre. A zsűri ezek közül választotta ki a legjobbakat. A döntés nehéz volt, hiszen sok remek alkotás született. Az iskolában 1993 óta rendeznek kiállításokat, ahol olyan ismert művészek alkotásait is láthatta a közönség, mint Jakobi Anna Mária és Krajcsirovits Henrik. Váraljainé Vasecz Mária, a Kertvárosi Általános Iskola intézményvezetője azt mondta: az iskola mindig fontosnak tartotta a művészeteket, a művészeti nevelést. Hiszen a dallam az alapfokú művészeti iskolában is jelen van, a kiállítások fontos szereplői azt ott tanuló gyermekek. A képzőművészet pedig a gyakran megrendezett kiállítások révén is megjelenik. A tárlatot ebben az évben dr. Kancz Csaba kormánymegbízott nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a rohanó világban, ahol a számítógépek uralnak mindent, nagyon fontos, hogy a klasszikus tudományágakra, a művészetekre és a zenére is odafigyeljünk. Hozzátette: – Minden diákot arra biztatok, hogy folytassa a munkát, a képzőművészettel ne szakadjon meg a kapcsolata, hiszen ezek a dolgok is nemesítenek minket.


A Kölcsey Galériában ebben az évben ez volt az utolsó kiállítás, a tárlat tehát a tanév végéig tekinthető meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.