EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Fiatalkorúak raboltak kiskorúaktól Budapesten

Két fiatalkorú kiskorúaktól rabolt többször Budapesten, a legfiatalabb áldozat egy 10 éves fiú volt, az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt – közölte Ibolya Tibor, a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

A két fiatalkorú az elkövetéskor 12, illetve 13 éves volt – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.


A vádirat szerint a fiatalkorú elkövetők egyike – az akkor 13 éves fiú – még 2016. március 27-én a déli órákban a III. kerületben az utcán pénzt követelt egy 10 éves iskolatársától, többször megütötte és megrúgta, a zsebéből ki akarta venni ezer forintját. A megtámadott fiú azonban ezt nem hagyta, kiabálni kezdett, amire a járókelők felfigyeltek és a segítségére siettek, ezért a fiatalkorú támadó elmenekült.

Két hónappal később, 2016. május 19-én a két fiatalkorú vádlott együtt rabolt ki egy 12 éves fiút a XI. kerületben. A sértett a fenyegetés és bántalmazás hatására átadta a mobiltelefonját és a BKV-bérletét.

A fiatalabb elkövető 2016. július 1-jén a IX. kerületben szintén egy kiskorút támadott meg a telefonjáért. Dulakodás alakult ki közöttük, a vádlott elővett egy bicskát, amivel a sértett egyik ujját megszúrta.

Az I. és XII. kerületi ügyészség több rendbeli – egy esetben felfegyverkezve elkövetett – rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyben, és a fiatalkorú elkövetők életkorára tekintettel – a rájuk vonatkozó szabályok szerint – javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban – olvasható az ügyészségi közleményben.

Kapcsolódó Cikkek