2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Fidesz: a Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

A Fidesz szerint a “Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről, miközben másoktól átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni”.

Halász János, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője fogalmazott így vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, “ez nem pusztán kétszínű és hazug magatartás, de komolyan felvet nemzeti szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is”.


Kiemelte, a “Soros-hálózathoz tartozó Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency, amely csak a nevében átlátható”, valamint a Magyar Helsinki Bizottság is “összehangoltan megtagadta” a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését.

“Azt már tudjuk, hogy iszonyatos pénzeket forgattak ezek a szervezetek, Soros György csak 2015-ben 1,2 milliárd forintot pumpált beléjük” – mondta, hozzátéve: a napilap emellett szerette volna azt is megtudni, hogy “kik dolgoznak ezeknél a szervezeteknél, kik a tanácsadóik, kik a vezetőség tagjai, mennyi pénzt fizetnek ki nekik bérként, tiszteletdíjként, vagy költségtérítésként”.


“Magyarul hányan és kik a Soros-hálózat alkalmazottai, mekkora vagyona van ezeknek a szervezeteknek, milyen befektetéseik, esetleg értékpapírjaik vannak, milyen hazai és külföldi pályázati támogatásokban részesülnek, ők kiknek fizettek és fizetnek ki támogatásokat” – sorolta tovább Halász János, aki szerint ezek mind olyan kérdések, amelyekkel ezek a szervezetek “rendszeresen bombázzák a különböző magyar intézeteket, szervezeteket”.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint ebből úgy tűnik, hogy a “Soros-szervezetek magukat egyáltalán nem szeretnék átláthatóvá tenni”. “Ahogy a migránsokra, úgy magukra nézve sem tartják kötelezőnek a magyar törvényeket” – mondta, megjegyezve, hogy “ez a titkolózás sok kérdést vet fel”.

Ezek a szervezetek akkora pénzügyi forrással rendelkeznek, amivel még a magyar emberek által demokratikusan megválasztott pártok sem – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki szerint ezek a szervezetek minden erejükkel azon vannak, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar bevándorláspolitikára.

“Tüntetéseket szerveznek és Brüsszellel együtt azt akarják elérni, hogy engedjük be a migránsokat, bontsuk le a határzárat és fogadjuk el a betelepítési kvótát” – mondta Halász János, aláhúzva, hogy a Fidesz-frakció álláspontja szerint azonban a magyar embereknek joga lenne tudni, hogy “ezek az ügynökszervezetek milyen külföldi pénzekből élnek, mekkora vagyonuk van, kiket pénzelnek itt Magyarországon, hogy ő általuk is nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra és a bevándorláspolitikára.

Halász János az elmúlt időszak tüntetéseire vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, ezek a demonstrációk is “azt mutatják, hogy egy működő demokráciában élünk”. Kiemelte, fontos látni azt is, hogy létezik a tüntetéseken megfogalmazottaktól eltérő vélemény is, mint amilyet például a választáson fogalmaztak meg az állampolgárok, és amely alapján a kormány is végzi a munkáját. A Fidesz-frakció szóvivője aláhúzta továbbá, hogy a rendőrség példaértékű munkát végez ezeken a tüntetéseken. “Bár így lett volna 2006-ban is, amikor a Gyurcsány-féle rendőrség gumilövedéket használt, szemeket lőttek ki” – jegyezte meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.